• Πολιτική

    Θα γίνει μία άλλη Ιφιγένεια ο Πολύδωρας στη Βουλή; Δεν αποσύρεται πάντως η υποψηφιότητα για το ΕΣΡ

    • Αθηνά Λαρδή

    Βύρων Πολύδωρας, πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό (Ε.ΠΑ.Λ.)


    Η υποψηφιότητά του για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν αποσύρεται, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο Βύρων Πολύδωρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση  στη Βουλή.

    «Προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί. Θα τιμήσω την τιμή που μου έκαναν», δήλωσε ο κ. Πολύδωρας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βούλης Νίκο Βούτση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΕΣΡ.

    «Δεν ήθελα να ερμηνευτεί η κίνησή μου αυτή ότι δεν ήθελα να μείνω ή ότι φοβάμαι. Δεν φοβάμαι ούτε τα τρολαρίσματα ούτε όσα είπαν για μένα, τα οποία είναι αβάσιμα, ανούσια και κακεντρεχή και γεμάτα παραχαράξεις της ιστορίας, όπως ότι πρότεινα συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή», συνέχισε ο πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας για το συγκεκριμένο θέμα ότι αυτό που πρότεινε ήταν συνεννόηση για προσέλκυση των 600 χιλιάδων ψηφοφόρων που είχαν φύγει από τη ΝΔ επί Σαμαρά.

    Μετά το βροντερό «όχι» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρόσωπό του για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, ο Βύρων Πολύδωρας κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ για τακτικισμό και «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα» εναντίον του.

    Στις 5 το απόγευμα η Βουλή θα επιχειρήσει για μία ακόμη φορά τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και μένει να αποδειχθεί αν ο προτεινόμενος από τον Αλέξη Τσίπρα υποψήφιος θα θυσιαστεί ως άλλη Ιφιγένεια στο βωμό της εξεύρεσης κοινού τόπου ή εν πάση περιπτώσει ψήγματος συναίνεσης, προκειμένου να ξεκλειδώσει το ζήτημα ΕΣΡ και συνολικά το θέμα της διαχείρισης του τηλεοπτικού τοπίου στη χώρα.

    Αναμένεται επίσης η κατάθεση στη Βουλή της διάταξης που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Με τη διάταξη αυτή όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του θα επανέλθουν στο ΕΣΡ.

    Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία καταθέτει τη δική της πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, στην οποία θα προβλέπεται ότι αρμόδιο για τον καθορισμό των κριτηρίων και των διαδικασιών αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Επίσης θα προβλέπεται το ποιοτικό κριτήριο στη λειτουργία των καναλιών, δηλαδή οι ζώνες προγράμματος για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν αναφορές και στο Σύνταγμα.

    «Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    Διαβάστε ακόμη: Ο Τσίπρας απλά δεν είχε αριστερό της προκοπής να προτείνει

     



    ΣΧΟΛΙΑ