• Πολιτική

    Τετ α τετ Μητσοτάκη- Ράμα στις Βρυξέλλες – Σκληρή στάση της Αθήνας λόγω Μπελέρη

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός με τον Έντι Ράμα


    Μετά το μπρα ντε φερ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανήρτησε στα socila media του -μεταξύ άλλων- φωτογραφία με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα από τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

    Ειδικότερα, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός ανέβασε δέκα φωτογραφίες, με τη δέκατη να είναι αυτή με τον Έντι Ράμα.

    Υπενθυμιζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε σαφή μηνύματα με ξεκάθαρους αποδέκτες, αναφορικά με το θέμα της διεύρυνσης.

    Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και προς τον Έντι Ράμα, καθώς όπως τόνισε μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας, με την εξής προϋπόθεση: Να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, του Φρέντι Μπελέρη.

    Δηλαδή να αναλάβει καθήκοντα, να υπάρξει η διασφάλιση ότι θα προχωρήσει σε μία δίκαιη δίκη και θα υπάρξει σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε στη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον Φρέντη Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας υπήρξε και παραμένει από τους πρωτεργάτες της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

    Από την πλευρά του ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτς, άφησε αιχμές από το Βερολίνο για τη στάση της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. «Όταν μια χώρα έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση της Αλβανίας, πρέπει αυτό να αναγνωρίζεται, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος για εκτεταμένες συνέπειες συνολικά στη διαδικασία διεύρυνσης, κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε», δήλωσε από την Bundestag, τασσόμενος υπέρ της απόφασης για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με ενισχυμένη πλειοψηφία και όχι με απόλυτη.

    Διαβάστε επίσης

    Βουλή: Καυγάς Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη για τη λέξη «λαθρομετανάστες»

    Χρυσοχοΐδης: 897 εκατ. ευρώ περισσότερα και 6.500 προσλήψεις το 2024 για την Υγεία

    Γεωργιάδης: Είμαι στη διάθεση του Σαμαρά για να συζητήσουμε την τροπολογία για την άδεια στους μετανάστες



    ΣΧΟΛΙΑ