• Πολιτική

  Τεμπονέρας: Το πρώτο καρφί κατά Κασσελάκη – «Οι πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν καθαρά τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ»

  • NewsRoom
  Διονύσης Τεμπονέρας

  Διονύσης Τεμπονέρας


  Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών σχολίασε ο Διονύσης Τεμπονέρας, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

  Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Διονύσης Τεμπονέρας ότι «μας προβληματίζει το γεγονός, ότι οι πολίτες που απεγκλωβίζονται από την ΝΔ και τις δεξιές πολιτικές, δεν εμπιστεύτηκαν με καθαρό τρόπο τις πολιτικές μας προτάσεις και κατέφυγαν είτε στην αποχή είτε σε ακροδεξιές λύσεις, είτε σε άλλες επιλογές»

  Η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα

  «Η πρωτοφανής αποχή από τις ευρωπαϊκές εκλογές προβληματίζει κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη και οδηγεί σε πορεία απονομιμοποίησης στη συνείδηση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, των ευρωπαϊκών αντιπροσωπευτικών θεσμών και εκπροσώπων.

  Η σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη επιβεβαιώνει μια βαθιά και επικίνδυνη συντηρητική στροφή των πολιτών, που αναζητούν δυστυχώς διέξοδο σε φασιστικά μορφώματα.

  Η κυβέρνηση της ΝΔ εισπράττει με ξεκάθαρο τρόπο την αποδοκιμασία των πολιτών και μέσα σε λίγους μήνες υφίσταται διψήφια απώλεια στα εκλογικά της ποσοστά. Η ΝΔ έχει χάσει πάνω από το 25% της εκλογικής της δύναμης σε σύγκριση με τις περσινές εθνικές εκλογές.

  Μας προβληματίζει το γεγονός, ότι οι πολίτες που απεγκλωβίζονται από την ΝΔ και τις δεξιές πολιτικές, δεν εμπιστεύτηκαν με καθαρό τρόπο τις πολιτικές μας προτάσεις και κατέφυγαν είτε στην αποχή είτε σε ακροδεξιές λύσεις, είτε σε άλλες επιλογές. Οφείλουμε συνεπώς συλλογικά και συντεταγμένα, να ακούσουμε την κοινωνία και να προσαρμόσουμε την πολιτική μας στρατηγική στην κατεύθυνση της συνεχούς διεκδίκησης της ενότητας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει, με όρους κοινωνίας και όχι με κομματικούς όρους που δεν αφορούν κανέναν, να αναλάβει πρωτοβουλία ανασύνθεσης και ανασύνταξης στον κατακερματισμένο και πολυδιασπασμένο προοδευτικό χώρο, μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες πολιτικής και κοινωνικής ώσμωσης, μακριά από ηγεμονισμούς, περιχαρακώσεις και εσωκομματικές καταγραφές, καταθέτοντας παράλληλα ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, που θα δώσει κυβερνητική προοπτική και διέξοδο».

  Διαβάστε επίσης:
  Ευρωεκλογές: Στο 27,72% η ΝΔ στο 50% των ψήφων – Στο 14,78% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 13,15% το ΠΑΣΟΚ

  ΝΔ: Πρώτος σε ψήφους ο Γιώργος Αυτιάς σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

  Ευρωεκλογές 2024: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά στις περιφέρειες της Αθήνας

  ________________________

  Ευρωεκλογές 2024

  Ευρωεκλογές 2024: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις (Live update)

  Ευρωεκλογές 2024: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων  ΣΧΟΛΙΑ