• Πολιτική

    Τέλος στο θρίλερ: Σήμερα καταθέτουν «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση»

    • NewsRoom
    προανακριτική


    Μετά το πολιτικό-δικαστικό θρίλερ της περασμένης εβδομάδας, καταθέτουν σήμερα το απόγευμα, με προστασία του προσώπου και της ανωνυμίας τους, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

    Η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 16:00 και η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση» στις 20:00.

    Προηγουμένως, στις 11 το πρωί, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θα συνεδριάσει ενόψει της λήψης καταθέσεων.

    Όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα, που όμως οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες δεν εμφανίστηκαν, κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής θα μεταβεί  στις 4 μ.μ. σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ. Εκεί θα εξετάσει με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών τον «Μάξιμο Σαράφη» και στις 8:30 το βράδυ την «Αικατερίνης Κελέση».

    Το θρίλερ έληξε με την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να διατηρηθεί η «κουκούλα» στα δύο πρόσωπα, πάνω στις μαρτυρίες των οποίων στήθηκαν τα κατηγορητήρια σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων.

    Ερωτήσεις στους δύο μάρτυρες αναμένεται να θέσουν οι εισηγητές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

    Το ΚΚΕ που είχε διαφωνήσει στη διαδικασία αλλοίωσης των χαρακτηριστικών και ήθελε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων φαίνεται πως δεν θα μετέχει στην διαδικασία εξέτασης και πιθανότατα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η Ελληνική Λύση.

    Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην προανακριτική εκτιμούν πως σήμερα θα πέσουν οι μάσκες και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από την κατάθεση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

    Η εξέταση των μαρτύρων θα γίνει από χωριστά δωμάτια της ΓΑΔΑ, ώστε να αποφευχθεί κάθε φυσική επαφή των μελών της προανακριτικής με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

    Η επικοινωνία τους θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα που έχει δυνατότητα μετάδοσης εικόνας και ήχου.

    Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προστατευόμενοι θα ζητήσουν την μετάδοση μόνο αλλοιωμένου ηχητικού σήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ