• Πολιτική

    Τέλος ο Διαστημικός Οργανισμός του Νίκου Παππά

    • NewsRoom

    Νίκος Παππάς


    Οριστικό τέλος θα δώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον «Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό», που ιδρύθηκε και συγκροτήθηκε υπό τον πρώην αρμόδιο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά. Στόχος του νέου υπουργού είναι η δημιουργία μιας νέας μονάδας που θα ασχολείται με τα ζητήματα του Διαστήματος και θα ονομάζεται «Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος».

    Η κατάργηση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και η δημιουργία της νέας οντότητας θα πραγματοποιηθεί με πολυνομοσχέδιο, που έχει βγει από την κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση από την Τρίτη, 30 Ιουλίου.

    Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και διατάξεις που αφορούν στην διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, μετά το χάος που προέκυψε με την απλή αναλογική.

    Αναφορικά με τον «Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό» του κ. Παππά, επισημαίνεται ότι είχε τη μορφή Α.Ε., σε αντίθεση με τη νέα οντότητα, που θα συσταθεί και  θα είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

    Ο νέος φορέας θα εποπτεύεται από τον κ. Πιερρακάκη και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα είναι καθολικός διάδοχος της εταιρείας του «Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού».

    Υπενθυμίζεται ότι ο «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός» του Νίκου Παππά είχε ιδρυθεί το 2017, ενώ σε αυτόν είχε διοριστεί ως πρόεδρος του Οργανισμού ο Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος, λίγο μετά, αποχώρησε, καταγγέλλοντας την τότε ηγεσία του υπουργείου.

    Σήμερα, ο διακεκριμένος καθηγητής έχει αναλάβει χρέη άμισθου συμβούλου στο πλευρό του νέου υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Κυριάκου Πιερρακάκη.

    Το άρθρο για την συγκρότηση του «Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος»:
    Το άρθρο για την συγκρότηση του «Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος»



    ΣΧΟΛΙΑ