• Πολιτική

    O Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή (upd)

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με κόκκινο φόντο με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

    Αλέξης Τσίπρας


    Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής εναντίον των βουλευτών της κυβέρνησης.

    Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

    Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει από τις Βρυξέλλες τελεσίγραφο στον βουλευτή του κόμματος και πρώην υπουργό να ανακαλέσει ή θα διαγραφεί. Εκείνος αρνήθηκε να ανακαλέσει, επικαλούμενος «συναισθηματική φόρτιση»…

    Ο κ. Κουρουμπλής κατά τη συνεδρίαση της Βουλής έφτασε στο σημείο να περιγράψει από το ιερό βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας ως δολοφόνους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας –όλα αυτά στο περιθώριο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό και στη σκιά της αντιπαράθεσης για την έρευνα των Τσιόδρα – Λύτρα, για τη θνητότητα της ΜΕΘ.

    Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις με τον Προέδρο της Βουλής να στιγματίζει με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε τον λόγο και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει τον βουλευτή του να ανακαλέσει ειδάλλως να τον διαγράψει.

    Οι ακραίες αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, με την Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ αλλά και την Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ να κατακεραυνώνουν τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι δεν μπορεί να μας πνίξει ο λαϊκισμός και η παραφροσύνη και ότι δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με νεκρούς, δεν θα γίνουμε τυμβωρύχοι πάνω από ΜΕΘ και νεκρούς, ενώ η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος  δεν νιώθουν καθόλου την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν στην πολιτική τους αντιπαράθεση βρισιές, προσβολές και χαρακτηρισμούς, ακόμα και όταν κάποια στιγμή οργίζονται με κάτι που αναφέρεται σε εκείνους.

    Μάλιστα, και ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε ο κ. Κουρουμπλής κάνοντας λόγο για «άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις».

    «Γίναμε μάρτυρες ενός άθλιου λαϊκισμού και ενός ακραίου λαϊκιστή που έχει το θράσος να κατηγορήσει έναν πρωθυπουργό και μία ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους μέσα στην ελληνική Βουλή», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι δεν μπορεί να μας πνίξει ο λαϊκισμός και η παραφροσύνη. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με νεκρούς, δεν θα γίνουμε τυμβωρύχοι πάνω από ΜΕΘ και νεκρούς είπε η κυρία Γιαννακοπούλου.

    Διαβάστε επίσης

    Επεισόδιο από Κουρουμπλή, αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ – Μομφή επέβαλε ο Τασούλας



    ΣΧΟΛΙΑ