• Πολιτική

    Επεισόδιο από Κουρουμπλή, αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ – Μομφή επέβαλε ο Τασούλας

    • NewsRoom

    Παναγιώτης Κουρουμπλής


    Στα άκρα οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να αποκαλεί «δολοφόνους ανθρώπων» τους βουλευτές της ΝΔ για την πανδημία, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο από την πλειοψηφία όσο και από την αντιπολίτευση.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος ακούστηκε να φωνάζει «ντροπή σου, έμπορε του πόνου. Να ανακαλέσεις και να μας πεις για το ναυάγιο στον Πειραιά. Ντροπή σου». Χωρίς ωστόσο να σταματήσει το κρεσέντο του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος επέμεινε πως η κυβέρνηση «δολοφόνησε ανθρώπους».

    Μάλιστα, όταν ο προεδρεύων της Ολομέλειας Απόστολος Αβδελλάς κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ξέρω καλά ελληνικά και δεν ανακαλώ τίποτα».

    Ανταπαντώντας ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος είπε: «Γίναμε μάρτυρες αθλιότητας και ακραίου λαϊκισμού. Ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που είχε το θράσος να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους. Προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα το θράσος και την ντροπή που προκάλεσε. Τώρα να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αθλιότητες του βουλευτή του».

    Την ίδια ώρα, παγωμάρα επικράτησε στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, να επιχειρεί να πάρει αποστάσεις και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Όπως ανέφερε, όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις δίνεται χώρος για «άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις».

    «Όσοι συναισθανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών και συγκλονιζόμαστε γι αυτό που συμβαίνει στη χώρα και ασκούμε συγκεκριμένη έντονη κριτική. Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα χωρίς να πάρουμε απαντήσεις. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις για πολιτικές ευθύνες ανοίγει ο δρόμος για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες… Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μια άστοχη φράση κάντε το», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

    Από την πλευρά του ο Χρήστος Μπουκώρος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «κρεσέντο λαϊκισμού», ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, προχώρησε σε ευθεία καταδίκη των χαρακτηρισμών του κ. Κουρουμπλή. Παράλληλα,  η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ξεκαθάρισε ότι δεν καταφεύγει σε ύβρεις όσο οργισμένοι κι αν νιώθουν με την κυβερνητική πολιτική.

    O Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επέβαλε μομφή στον κ. Κουρουμπλή με βάση το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής.



    ΣΧΟΛΙΑ