• Top Stories

    Τα φοβερά και τρομερά ρουσφέτια του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ


    Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά διακήρυσσε ότι «ξεμπερδεύουμε με το παλιό», δε μας διευκρίνιζε τι ακριβώς εννοούσε. Εννοούσε ότι ξεμπερδεύουμε μια για πάντα με τις παλαιοκομματικές πρακτικές, τα ρουσφέτια, την οικογενειοκρατία και την αδιαφάνεια; Ή ότι απλώς θα φέρει δικά του, καινούργια ρουσφέτια, καινούργια οικογενειοκρατία και καινούργια αδιαφάνεια; Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως εννοούσε το δεύτερο…

    Ναι, τα ρουσφέτια της «πρώτης φοράς Αριστεράς» φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος! Κι αν ο διορισμός του συζύγου της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, Αργύρη Αργυρίου, φαινόταν να είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα, η περίπτωση του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, αποτελεί… μνημείο ρουσφετολογίας!

    Όπως αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο άλλοτε αντισυμβατικός ράπερ, που στα τραγούδια του στηλίτευε τα ρουσφέτια με στίχους όπως «Έλα πάλεψε μαζί μας στον δρόμο της φωτιάς / για κάθε ένα ρουσφέτι που ζητάει τη σιωπή σου», μόλις μία εβδομάδα μετά την τοποθέτησή του ως γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βολέψει… όλο του το σόι!

    (εκτός από τον πατέρα του, που ήταν ήδη… βολεμένος στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο»)

    Όπως αποδεικνύεται και από τα αντίστοιχα ΦΕΚ, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα, ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος φρόντισε ώστε μόλις μία εβδομάδα μετά την τοποθέτησή του να διοριστεί ο 31χρονος αδελφός του, Ορέστης, ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Την απόφαση για τον διορισμό του υπογράφει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ οι μηνιαίες αποδοχές του ορίζονται σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών, που αντιστοιχούν κάθε φορά στον α’ βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων, με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις.

    fek1 Ο αδελφός του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρμόδιος για την παρακολούθηση της σωστής εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού – όχι κι άσχημα για έναν νεαρό με πτυχίο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τίποτα παραπάνω, πέρα από την εμπειρία του στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus…

    Η μητέρα των δύο αδελφών, πάλι, δεν είναι ακριβώς καινούργια σε αυτήν την ιστορία. Η Ξανθή Παπαδοπούλου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι μέλος του Συντονιστικού του Τμήματος Δικαιοσύνης αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως δεν είναι μόνο αυτό: Αποτελεί και εξ απορρήτων συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2015 διορίστηκε ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού, με τον οποίο συνεργαζόταν από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν αυτός ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου λύθηκε αυτοδίκαια η συνεργασία τους όπως προβλέπεται, διορίστηκε όμως και πάλι όταν ο κ. Ξανθός ανέλαβε υπουργός, οπότε και υπέγραψε την απόφαση του νέου διορισμού της.

    fek2

    Ωστόσο, μάλλον για να μην κατηγορηθεί για… προνομιακή μεταχείριση σε συγγενείς του, ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκε να βολέψει σε γραφείο υπουργού και μία στενή του φίλη, την 25χρονη Χρύσα Πάντου, που μόλις τέσσερις μήνες αφού πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, όπου επίσης εργάζεται η μητέρα του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου!

    fek3

    Ο διορισμός της δημοσιεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2015 με το ΦΕΚ 780 και τον υπογράφει ο κ. Ανδρέας Ξανθός. Για άγνωστο λόγο, με νέο ΦΕΚ τον Νοέμβριο παύθηκε από τα καθήκοντά της, δεν έμεινε όμως χωρίς δουλειά, καθώς λίγες ημέρες μετά διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

    Μάλιστα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών…

    Πάντως θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στον Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να καταπολεμήσει την ανεργία που μαστίζει τη χώρα, βολεύοντας όσους περισσότερους μπορεί – ε, τώρα αν αυτό το κάνει κάπως ανορθόδοξα, είναι άλλο θέμα. Εξάλλου, νέος είναι, θα μάθει.



    ΣΧΟΛΙΑ