ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τετ α τετ με τον μελλοντικό καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, που προηγείται της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο κ. Μητσοτάκης δημοσίευσε φωτογραφία της συνάντησης στο Instagram.
Είναι η πρώτη συμμετοχή του Φρίντριχ Μερτς στη σύνοδο του ΕΛΚ αφότου κέρδισε τις γερμανικές εκλογές. Πάντως, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Γερμανία θα εκπροσωπηθεί από τον απερχόμενο καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Ο κ. Μερτς έχει προαναγγείλει ότι θα διεκδικήσει ηγετικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και αποδέσμευση αμυντικών δαπανών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Αργείτης που τρελαίνει την Ευρώπη! Το ποδοσφαιρικό παραμύθι του Τάσου Δουβίκα και τα ρεκόρ που σαρώνει
- Ισπανία: Κατά 5,3% θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό προεκλογικά – Στα €1.286 το 2027
- «Χωριάτικο»: Εισαγγελική έφοδος στον ΕΦΚΑ Ρόδου για τον Γιαννακόπουλο – Στο μικροσκόπιο 16 φάκελοι
- Περιφέρεια Αττικής: «710 έλεγχοι μέσα σε ενάμιση μήνα σε σχολικά κυλικεία – Διαπιστώθηκαν 72 παραβάσεις, πρόστιμα ύψους 122.500 ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.