• Πολιτική

    Στροφή από Κυριάκο για το ΕΣΡ: «Ναι» στη συγκρότησή του αν το ΣτΕ κρίνει συνταγματικό το νόμο Παππά

    • NewsRoom


    Λίγο πριν την καθοριστική διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) για το νόμο Παππά, η Νέα Δημοκρατία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συναίνεσης στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε περίπτωση που τελικά ο περιβόητος νόμος κριθεί συνταγματικός. «Εάν κριθεί συνταγματικός ο νόμος Παππά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τη ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα θεσμικά και θα μας δεσμεύει η απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας.

    Ï áíáðëçñùôçò õðïõñãüò ÐÁÉÈÐÁ Êþóôáò ÔæáâÜñáò êáôá ôá åãêáßíéá ôïõ Áñ÷áéïëïãéêïý Ìïõóåßïõ Êáñäßôóáò ôçí ÐáñáóêåõÞ 16 Íïåìâñßïõ 2012. (EUROKINISSI)

    Με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν είπε τι ψήφισε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ στη διάσκεψη για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά ότι ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τη γνώμη του για την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα για το θέμα εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί “αμάσητες” ανυπόστατες κατασκευασμένες δηλώσεις.

    Σημειώνεται ότι κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε την αναφορά σύμφωνα με την οποία ο κ. Τζαβάρας κατήγγειλε δημοσίως πως ο εν λόγω δικαστής εκβιάζεται διότι, όπως πολύ καλά γνωρίζει, μέσα στο ΣτΕ επιχειρηματολόγησε υπέρ της αντισυνταγματικότητας του Νόμου.

    tsipras kentriki epitropi

    «Και διερωτώμαι», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός, «πόθεν ο κ. Τζαβάρας δύναται να γνωρίζει την άποψη και την συνακόλουθη στάση του συγκεκριμένου δικαστή στις συνεδριάσεις του ΣτΕ; Είναι ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων. Γιατί ο ελληνικός λαός, που σε τελική ανάλυση είναι και ο τελικός μας κριτής, δεν τρώει κουτόχορτο. Καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει. Τι διακυβεύεται και τι παίζεται τούτες τις μέρες, τούτους τους μήνες.Και καταλαβαίνει ποιοι είναι αυτοί που εκπροσωπούν τα συμφέροντά του και ποιοι συγκρούονται για να υπερασπιστούν ιδιοτελή και ιδιωτικά συμφέροντα».

    Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

    «Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας επιτρέπει στον εαυτό του το κατάντημα να προβαίνει δημοσίως σε αντικρούσεις ανυπόστατων δηλώσεων των πολιτικών του αντιπάλων, τις οποίες ο ίδιος ή οι συνεργάτες του έχουν κατασκευάσει, τότε δεν υπονομεύεται απλώς το θεμέλιο της δημοκρατίας που είναι ο ειλικρινής και έντιμος διάλογος αλλά επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη ψιθυρίζει όλη η κοινωνία: ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν “αξιοποιήσει” το δημοκρατικό καθήκον της διακυβέρνησης της χώρας που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός και το έχουν μετατρέψει σε δυνατότητα εγκαθίδρυσης ενός πολιτικού καθεστώτος ολοκληρωτικού τύπου. Ενός εθνικολαϊκιστικού καθεστώτος που συστηματικά χρησιμοποιεί μια πρωτοφανή προπαγάνδα για να μεταμορφώνει και εγκαλεί ως εχθρούς του λαού αυτούς που επικρίνουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για χρήση αντισυνταγματικών πρακτικών ελέγχου της ενημέρωσης και της Δικαιοσύνης.

    Απ’ αυτές τις πολιτικές μεθόδους των κυβερνώντων φαίνεται ότι δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν και οι δηλώσεις μου, με τις οποίες αναφέρθηκα στην κατάπτυστη χρησιμοποίηση απειλών εναντίον του δικαστικού φρονήματος του γνωστού πια αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αρνητικές πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή του που διακινούντο ανωνύμως εις βάρος του έγιναν αίφνης και φωτογραφικά επώνυμες από το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη της έκφρασης της γνώμης του κατά την πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ που συνεκλήθη για να αποφασίσει επί της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.

    Είναι σαφές ότι η δήλωσή μου συνέδεε τον προσωπικό στιγματισμό που υπέστη ο εν λόγω δικαστής ως αποτέλεσμα της έκφρασης της γνώμης του. Όσο και να ψάξει ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να βρουν δήλωση μου που να αναφέρεται στο περιεχόμενο της γνώμης του δικαστή αυτού, δηλαδή αν ήταν θετική η αρνητική για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, αφού δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς συζητήθηκε κατά την διάσκεψη.

    Άλλωστε αυτό προκύπτει ευθέως όχι μόνο από την γραμματική διατύπωση της δήλωσής μου, που αναφέρεται στην γνώμη για τη αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά (ως γνωστόν αντικείμενο της δίκης είναι η δικαστική διάγνωση της αντισυνταγματικότητας των προσβαλλομένων διοικητικών πράξεων και όχι η συνταγματικότητα τους), αλλά και από την αλληλουχία των γεγονότων, αφού μέχρι σήμερα το δικαστήριο δεν έχει ασχοληθεί με την κύρια συζήτηση της υπόθεσης, επομένως δεν έχει τεθεί ζήτημα γνώμης υπέρ η κατά της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ