• Πολιτική

    Στουρνάρας: Η νέα κυβέρνηση να αξιοποιήσει την θετική αντίδραση των αγορών

    • NewsRoom
    Γιάννης Στουρνάρας: Οι δύο προβληματισμοί του κεντρικού τραπεζίτη

    Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ


    “Αυτήν τη στιγμή η αντίδραση των αγορών στις προοπτικές της οικονομίας είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί”, σημειώνει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

    Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλά θετική στάση των αγορών έναντι των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, ενώ προειδοποιεί πως η Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις.

    “Η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων καθώς επίσης και στη θωράκιση της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των Θεσμών, στο Κράτος Δικαίου, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων”.

    Ιδιαίτερο βάρος, σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, “θα πρέπει να δοθεί και στην εφαρμογή υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής και στην προώθηση μιας Δημόσιας Διοίκησης με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και μείωση της γραφειοκρατίας, μιας Δημόσιας Διοίκησης η οποία θα επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις”.

    Η νέα κυβέρνηση, καταλήγει ο διοικητής της ΤτΕ, “θα πρέπει να επενδύσει στο τρίγωνο της γνώσης: Παιδεία, Έρευνα, Καινοτομία”.



    ΣΧΟΛΙΑ