• Πολιτική

    Στον «πρωϊνό καφέ» του Μαξίμου οι προτάσεις των Ειδικών – Ερωτηματικό ποια μέτρα θα ανακοινωθούν

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη βία στον αθλητισμό

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την Πέμπτη το πρωί, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ,αναμένεται να «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα που θα υιοθετηθούν με στόχο να καθυστερήσει όσο είναι δυνατόν η διασπορά της μετάλλαξης «Ο» του κορονοϊού, σε συνέχεια των εισηγήσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

    Οι εισηγήσεις προβλέπουν άμεση εφαρμογή ενός πρώτου πακέτου μέτρων, ενώ η Επιτροπή επεξεργάζεται πλέγμα μέτρων που θα εφαρμοστεί μετά τις γιορτές, χωρίς ωστόσο να σταματήσει η οικονομική δραστηριότητα.

    Ως άμεσα μέτρα, προτείνονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ακόμα και αν δεν έχει συνωστισμό, υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (KN-95) ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Το αν θα ισχύσουν από την Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα θα το μάθουμε μετά την πρωινή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συνεργάτες του, ενώ τις τελικές αποφάσεις θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

    Στο Μαξίμου επικρατεί αγωνία, όχι τόσο για την κατάσταση που προβλέπεται για τα αμέσως επόμενα 24ωρα , την εορταστική περίοδο δηλαδή, όσο για αυτό που θα ακολουθήσει μετά την Πρωτοχρονιά και που θα οδηγήσει στο τέλος του Ιανουαρίου. Οι προβλέψεις μιλούν για έκρηξη των κρουσμάτων σε περίπου έναν μήνα από σήμερα, κάτι που το επιτελείο του πρωθυπουργού λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του.

    Άλλωστε, αρκετοί ειδικοί, μεταξύ των οποίων και μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων κρούουν ήδη τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας ότι αν περιμένουμε το πρώτο δεκαήμερο του νέου χρόνου για να πάρουμε μέτρα, μπορεί να είναι πολύ αργά, με δεδομένη την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η μετάλλαξη «Ο». Ορισμένοι, εξ αυτών, δε, προειδοποιούν ότι η όποια αργοπορία, μπορεί να αποδειχθεί πολύ οδυνηρή.

    Μέχρι τώρα, πάντως, η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν είναι στα σχέδιά της ένα γενικευμένο lockdown, ενώ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η πρόθεση της πολιτείας είναι να μην υπάρξει αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε αυτή τη συγκυρία.

    Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του mononews.gr, ωστόσο, αναφέρουν ότι σε κάποια τουλάχιστον από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται και σενάρια που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων όπως επίσης και την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, είτε με ηλικιακά είτε με ιατρικά κριτήρια.

    Διαβάστε επίσης

    Νέα μέτρα: Χρήση μάσκας παντού και αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων εισηγούνται οι ειδικοί

    Μόσιαλος για Όμικρον: Οι 2 δόσεις εμβολίου δεν προστατεύουν από απλή νόσηση – Θα εκτιναχθούν τα κρούσματα

    Μεγάλο μπέρδεμα με τη διαχείριση της πανδημίας – Διαρροές, πολυγλωσσία και ο φόβος του πολιτικού κόστους έφεραν αλαλούμ



    ΣΧΟΛΙΑ