• Πολιτική

    Ανοίγει το επάγγελμα του φαρμακοποιού με προεδρικό διάταγμα

    φαρμακοποιοί


    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για επεξεργασία, λίγους μήνες μετά τις αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου που έκανε δεκτές τις προσφυγές φαρμακευτικών συλλόγων και ακύρωσε την υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση ακόμα ενός κλειστού επαγγέλματος.

    Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ορίζει ότι θα χορηγούνται άδειες για την ίδρυση φαρμακείων σε φυσικά πρόσωπα είτε έχουν είτε δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού και σε συνεταιρισμούς μέλη της «Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας».

    Μέχρι 8 άδειες στο ίδιο πρόσωπο προβλέπεται το τρέχον έτος, οι οποίες ανά έτος μέχρι το 2020 θα αυξάνονται κατά μία, για να φτάσουμε στο ανώτατο όριο των 10 αδειών πανελλαδικά.

    Προβλέπεται επίσης η χορήγηση αδειών για φαρμακεία και σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το φαρμακείο με ιδιοκτήτη φαρμακοποιό μπορεί να λειτουργήσει είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, εκτός αυτής της Ανώνυμης Εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Λουράντος: «Ο Αλέξης Τσίπρας μου είχε υποσχεθεί πως δε θα ανοίξει το επάγγελμα των φαρμακοποιών»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τροπολογία του υπουργείου Υγείας δε θα περάσει λένε οι φαρμακοποιοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κυβέρνηση «ανοίγει» το επάγγελμα των φαρμακοποιών με τροπολογία-εξπρές



    ΣΧΟΛΙΑ