• Πολιτική

    Μητσοτάκης: «Το δίλημμα σήμερα είναι με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες» – Αυστηρό μήνυμα σε Τουρκία, «δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο και παράνομο»

    • NewsRoom


    «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός για τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. «Ο αληθινός πατριωτισμός δεν μετριέται με στολές και φανταχτερά συνθήματα, μετριέται με συμμαχίες και τις έχουμε», πρόσθεσε.

    «Ξαναβρισκόμαστε στο συνέδριο της νεολαίας μας ύστερα από τους αλλεπάλληλους περιορισμούς της πανδημίας, περισσότεροι από ποτέ έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με τη νεολαία, ανιχνεύοντας τα ζητήματα της εποχής», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ελλάδα 2030», που ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου. Θα παραβρεθούν περίπου 2.400 σύνεδροι, ενώ οι εργασίες του είναι ανοικτές και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί.

    Σημείωσε ότι στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να κατακτήσουν καλύτερη ζωή και επισήμανε, μεταξύ άλλων: Η ΟΝΝΕΔ μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα. Και μόνη η ΔΑΠ πρόταξε στα πανεπιστήμια την άμιλλα απέναντι στην εξίσωση προς τα κάτω. Ήταν επίσης η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ επέλεξαν την Ευρώπη, κάτι τόσο αυτονόητο σήμερα, όμως στη δική μας εποχή, η τότε Αριστερά θαύμαζε τριτοκοσμικά καθεστώτα. Εμείς είμαστε χωρίς κουκούλες και βαριοπούλες, όπως πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη.

    Ανέφερε πως ζήτησε από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ να μην αποτελέσει παράρτημα του κόμματος «ούτε και εσείς να είστε φωτοτυπία των μεγαλύτερων στελεχών». Η παράταξη μόνο με την δροσιά της νέας γενιάς ανανεώνεται. Έχετε διπλή αποστολή να μεταφέρετε σε κάθε νέο πολίτη την πολιτική μας και να την εμπλουτίζετε με τα μηνύματα, που εσείς παίρνετε από την κοινωνία προσέθεσε.

    Υπενθύμισε τις κρίσεις που συνάντησε από την αρχή της διακυβέρνησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, οικονομικά.

    Ο Κυριάκος Μητσοτακης αναφέρθηκε και στα επεισόδια στο ΑΠΘ και τόνισε: «Το δίλημμα σήμερα είναι: Ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες». Για να προσθέσει: «Ο νόμος δεν θα σταματά στις πύλες των ΑΕΙ, σύντομα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα είναι εκεί». Όπως είπε δε, ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέει ότι καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις στα ΑΕΙ. «Όυτε το Σύνταγμα δεν γνωρίζουν» είπε με έμφαση.

    Παρουσιάζοντας τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα είναι νικήτρια και στις επόμενες εκλογές. «Διαβάζω ότι κάποιοι έχουν αϋπνίες τις τελευταίες μέρες. Σκεφτείτε πώς θα χάσουν τον ύπνο τους όταν δουν τα αποτελέσματα», σχολίασε φωτογραφίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

    Διαδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις

    Αναφερόμενος στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «πότε η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου, πότε λίγοι κρανιοφόροι βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες;», κάνοντας λόγο για τρολς που «συμπληρώνει η κομματική προπαγάνδα».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει ότι καταργούνται οι σύλλογοι και οι φοιτητικές εκλογές, κάτι που δεν ισχύει. Ο συνδικαλισμός στις πανεπιστημιακές σχολές προβλέπονται από το Σύνταγμα, ούτε αυτό δεν γνωρίζουν» τόνισε.

    Ζήτησε «να είναι συνεχής η επαγρύπνησή μας», «οι συκοφάντες να αποκαλύπτονται αμέσως και οι απαντήσεις μας γρήγορες και καταλυτικές».

    Σημείωσε ότι στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί το πολύπλευρο πρόγραμμά της για τη νεολαία. «Τα ενοίκια ανεβαίνουν, ο πρώτος μισθός δεν αρκεί να τα καλύψει. Χωρίς σπίτι είναι σχεδόν αδύνατο για ένα νέο ζευγάρι να κάνει οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε: Επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο με όλες τις λύσεις, από την ανεκμετάλλευτη περιουσία του δημοσίου μέχρι αντικίνητρα και κίνητρα για να απελευθερωθούν κλειστά ακίνητα.

    Πολιτικές οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα και θα υλοποιηθούν στη δεύτερη 4ετία της ΝΔ, προσέθεσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως προϋπόθεση αυτής της προόδου και συνέχισης του κυβερνητικού έργου είναι η πολιτική ασφάλεια. «Η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο να γυρίσει πίσω. Ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος» τόνισε.

    Ανέφερε επίσης ότι πέρυσι η χώρα πέτυχε τη δεύτερη μεγαλύτερη ελάφρυνση από φόρους στον ΟΟΣΑ και φέτος εξόφλησε πρόωρα τα δάνεια του ΔΝΤ, τον Αύγουστο θα ολοκληρώσουμε την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και το 2023 να ανακτήσουμε το στόχο της επενδυτικής βαθμίδας.

    «Είστε η πιο κοσμοπολίτικη από όλες τις γενιές. Μεγαλώσατε σε μια ειρηνική και ελεύθερη Ευρώπη που αναζητούσε να γίνεται καλύτερη», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και χαρακτήρισε κρίσιμο τον ρόλο της νεολαίας και στο μέτωπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Λέμε στους φίλους μας στην Ουκρανία, δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, με την Ευρώπη και την Ελλάδα».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη χθεσινή επίσκεψή του σε Αστυπάλαια, «που γίνεται το πρώτο ”πράσινο” νησί», στην Κω όπου ανακοίνωσε την κατασκευή νέου νοσοκομείου και στη ακριτική Ψέριμο, όπου όπως είπε χαρακτηριστικά, «μίλησα με την παρουσία μου και μόνο».

    Και προσέθεσε: Μπορεί οι γείτονες να τα βάζουμε την ιστορία και το διεθνές δίκαιο. Όμως κάθε ρητορικό επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Εμείς ζούμε στη πραγματικότητα, ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και τη λογική τους, αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο



    ΣΧΟΛΙΑ