• Πολιτική

    Στο παρά πέντε της Συνόδου Κορυφής: Νέα επιστολή Ερντογάν στους ηγέτες της ΕΕ, αλλά όχι σε Ελλάδα – Κύπρο

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Στο παρά πέντε της Συνόδου Κορυφής, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε νέα επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet. Ωστόσο, σύμφωνα με την Sabah, ο Ερντογάν δεν συμπεριέλαβε στην επιστολή την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Σε αυτή αναφέρεται στις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ διαχρονικά και μεταξύ άλλων τονίζει ότι «η πολιτική μας για την Ανατολική Μεσόγειο έχει δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος είναι η δίκαιη και θεμιτή οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να εγγυηθούμε τα ίσα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων για τους πόρους υδρογονανθράκων ως ίσοι εταίροι του νησιού της Κύπρου».

    Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως το τελευταίο διάστημα οι ευρωτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

    «Με αυτή την επιστολή, η Τουρκία θέλει να μεταφέρει τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ