• Πολιτική

    Στο Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ στο Κας

    • NewsRoom

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στο ακριτικό νησί

    Στο Καστελόριζο βρίσκεται, αυτή την ώρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με σκοπό να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

    Η κυρία Σακελλαροπούλου παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού.

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η ΠτΔ πρόκειται να επισκεφθεί και πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, όπου θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι, όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα.

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων, Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων, Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών, Κώστας Σκανδαλίδης.

    Την ίδια ώρα, αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κας (Αντίφιλο) πραγματοποιεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

    Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες από την επίσκεψη του Ακάρ στο Κας, υποστηρίζοντας ότι στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός τάχθηκε σε δηλώσεις του υπέρ υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου, υποστηρίζοντας πως «περιμένουμε και από την απέναντι πλευρά το ίδιο», για να έχει η περιοχή «ειρήνη και σταθερότητα».

    «Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα, αν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και απαιτήσεις μας. Θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν» ανέφερε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που δύο 24ωρα νωρίτερα απειλούσε την Ελλάδα «να σωπάσει, για να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα άλλων».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ