• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Αυξάνονται τα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μάνδρα (upd)

    • NewsRoom


    Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εσπευσμένη επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

    Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς.

    Στη σύσκεψη που διήρκεσε περίπου μισή ώρα ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα με κύρια την φωτιά στα Δερβενοχώρια όπου οι προσπάθειες των δυνάμεων επικεντρώνονται στην περιοχή της Νέας Ζωής Μάνδρας και του οικισμού των Ποντίων Ελευσίνας.

    Στη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος συμμετείχαν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Βαγγέλης Τουρνάς, ο Άκης Σκέρτσος, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Θανάσης Κοντογεώργης και ο Βασίλης Παπαγεωργίου. Μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός δεν έκανε δήλωση.

    Ταυτοχρόνως με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις εναέριες δυνάμεις αεροπυρόσβεσης στο μέτωπο της Μάνδρας όπου μέχρι τις 17:30 επιχειρούσαν τέσσερα αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

    Μισή ώρα πριν τις 18:00, έλαβαν εντολή απογείωσης για τα πύρινα μέτωπα στη Μάνδρα ακόμη τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ακόμη ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Επικοινωνία Ανδρουλάκη-Κικίλια για την εξέλιξη των πυρκαγιών

    Μαρινάκης: Οφείλει το κράτος να είναι όλο και καλύτερα προετοιμασμένο και οι νόμοι να τηρούνται

    Ενημέρωση από την Πυροσβεστική: Προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα το μέτωπο της φωτιάς



    ΣΧΟΛΙΑ