• Πολιτική

    Στις κάλπες οι δικηγόροι της Αθήνας για τη διάσπαση ή μη του Πρωτοδικείου

    Δημήτρης Βερβεσός, Δικηγόρος

    Δημήτρης Βερβεσός,, πρόεδρος ΔΣΑ


    Με δημοψήφισμα αποφασίζουν οι δικηγόροι της Αθήνας εάν θα αποδεχθούν ή όχι την κυβερνητική εξαγγελία για διάσπαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας και τη δημιουργία ακόμα δύο σε νότια και δυτική Αττική.

    Στις 5, 6, 7, 8 και 11 Ιουνίου οι δικηγόροι καλούνται να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή διαφωνούν στις κάλπες που θα στηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο Εφετείο, αλλά και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

    «Αναρωτιέμαι που θα βρεθούν τα χρήματα για την σύσταση των δύο νέων Πρωτοδικείων», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, σε συνέντευξη Τύπου, δίνοντας στοιχεία για τις τραγικές όπως είπε ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

    Ο πρόεδρος του ΔΣΑ εξέφρασε την  άποψη ότι η τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών συνδέεται με τις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι η διάσπαση  θα βοηθήσει τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και θα καταστρέψει τα μικρά αλλά και τους δικηγόρους που δουλεύουν μόνοι.

    «Ο κ. Κοντονής δεν μας είπε ποτέ ότι σκοπεύει να κάνει τρία πρωτοδικεία. Δεν μας ενημερώσει. Πού θα τα κάνει, ποσό κοστίζουν, πού θα βρει τα κονδύλια. Πώς θα τα κάνει με τους ίδιους δικαστές; Αυτήν τη στιγμή στο Πρωτοδικείο υπάρχουν 27 κενές θέσεις δικαστών ενώ συνολικά, εάν συμπεριλάβει κανείς και εκείνους που βρίσκονται σε άδεια, τα κενά φθάνουν τα 51. Οι ελλείψεις σε δικαστικούς υπαλλήλους φθάνουν το 40% των οργανικών θέσεων. Με ποιο έμψυχο υλικό θα φτιάξουμε νέα Πρωτοδικεία;», επισήμανε ο κ.Βερβεσός, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί πολύ η δικαστική ύλη στο Πρωτοδικείο, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης, είτε γιατί πολλές διαδικασίες μεταφέρθηκαν στα Ειρηνοδικεία.

    Ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δ. Βερβεσός για τις τραγικές ελλείψεις στο Πρωτοδικείο. Όπως είπε:

    ● ο γιατρός που βρίσκεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχει προσληφθεί από τον ΔΣΑ,

    ● ο ΔΣΑ είναι αυτός που με δικά του χρήματα αναβαθμίζει το Ίντερνετ στο Πρωτοδικείο.

    ●το 2016-2017 η ένωση δικαστών και εισαγγελέων έδωσε 6.400 ευρώ για την αγορά κλιματιστικών και εκτυπωτών,

     ●τα τελευταία χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει δαπανήσει περισσότερα από 300.000 ευρώ για αγορά και συντήρηση μηχανημάτων, έπιπλα γραφείου, συντήρηση ασανσέρ, εγκατάσταση και λειτουργία wi-fi.

    «Με τι χρήματα θα φτιαχτούν τα καινούργια Πρωτοδικεία; Εδώ δεν έχουν φωτοτυπικό χαρτί», κατέληξε ο Δ. Βερβεσσός, ζητώντας απαντήσεις από τον Σταύρο Κοντονή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανησυχία στο ΔΣΑ για την νέα βόμβα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων – Τι ζητά από το Κράτος

     



    ΣΧΟΛΙΑ