Πολιτική

Στις ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ και INTRAKAT η κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό

  • NewsRoom

Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ


Με κόστος περίπου 887.000 ευρώ και διορία μέχρι και έξι μήνες καλείται η κοινοπραξία των εταιρειών ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ και INTRAKAT, να ολοκληρώσει την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία υπεγράφη τη Δευτέρα μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της κοινοπραξίας των τεχνικών εταιρειών, το έργο της κατασκευής θα κοστίσει 886.963,17 ευρώ με τον ΦΠΑ, ενώ συνολικά το έργο θα καλύπτει μία έκταση της τάξης των 17 στρεμμάτων στην περιοχή του Βοτανικού.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία, η οποία και κατέθεσε τη μοναδική προσφορά, είχε αναλάβει την κατασκευή του τεμένους προ τριετίας, οπότε και βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια ανάθεσης του έργου αλλά κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, ο οποίος δενεργήθηκε από την ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων- κτιριακών της γενικής γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Η κατασκευή του έργου θα γίνει στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού και με βάση το αρχικό σχέδιο, το μουσουλμανικό τέμενος, συνολικής επιφάνειας 600 περίπου τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ. Παράλληλα, θα υπάρχει χώρος πρασίνου, καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής, ενώ στη χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπεται κατασκευή κατοικιών.Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου ανήκει στα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της ανέγερσης του τεμένους στο Βοτανικό είχε προκαλέσει πολιτικό ζήτημα, με τις παρατάξεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΚΚΕ, Ποταμιού και Ένωσης Κεντρώων, να ψηφίζουν υπέρ ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ – με εξαίρεση τον Κώστα Ζουράρι – και της Χρυσής Αυγής.

Όπως είχε γράψει το mononews.gr, o υπουργός Παιδείας, κ. Ν. Φίλης μιλώντας για την κατασκευή του τεμένους είχε αναφέρει πως “αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους που σήμερα σπεύδουν να αντιμετωπίσουν”, εκφράζοντας την θετική του στάση, καθώς θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα απομακρύνει την ισλαμική τρομοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οικογένεια Βουλγαράκη: Πωλήθηκε η Γιούλα για 170 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Περιστέρης: Όλες οι δουλειές στην Τέρνα. Όλο το παρασκήνιο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

 

mononews_contest 1 year


ΣΧΟΛΙΑ