• Πολιτική

    Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC


    Στις 10 μονάδες ανέρχεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, καθώς στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα καταλαμβάνει το 32,5% (έναντι 32% στην προηγούμενη μέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,5% (έναντι 22,1% στην προηγούμενη μέτρηση), το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ το 12,8% (έναντι 13,2% στην προηγούμενη μέτρηση), το Κ.Κ.Ε. 5,4% (έναντι 5,7%), η Ελληνική Λύση σταθερά στο 4,6%, ενώ εκτός Βουλής μένει το ΜεΡΑ25.

    Το 45,7% των πολιτών αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά την κυβέρνηση, με τις αντίστοιχες θετικές αξιολογήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ να ανέρχονται μόλις στο 24,3%.

    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους πολίτες είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 85%, ενώ ραγδαία αύξηση παρατηρείται στα ποσοστά ανησυχίας για τα ελληνοτουρκικά (49,8% έναντι 22,6% στην προηγούμενη μέτρηση).

    Στο ερώτημα ποιος είναι ο καλύτερος χρόνος για την διεξαγωγή εκλογών το 67,3% εκτιμά το φθινόπωρο του 22, έναντι 26,2% που θέλουν να στηθούν κάλπες στο τέλος της τετραετίας.

    Στο ερώτημα τι κυβέρνηση προτιμούν, οι πολίτες στο 23,8%, δηλώνουν ότι πιστεύουν πως θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, 7% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 30,4% κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας -ΠΑΣΟΚ, 9,6% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ

    Ενώ, σε ερώτηση για το πώς αξιολογουν τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι σε μία ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία δεν θα δεχόταν για πρωθυπουργό ούτε τον κύριο Μητσοτάκη ούτε τον κύριο Τσίπρα, το 64,7% δηλώνει ότι η δήλωση αυτή ήταν λάθος.

    Αξιολογώντας την κυβερνητική στάση απέναντι στην Τουρκία, το 56,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, έναντι 35,8% που πιστεύει ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ, πέρα από το αυτονόητο 83,5% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύει ότι η κυβέρνηση ενεργεί σωστά στο θέμα της διαχείρισης της κρίσης με την Τουρκία, εντυπωσιακό είναι το 75,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που δηλώνει ότι η κυβερνητική στάση απέναντι στην Τουρκία κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

    Επίσης, το 45,3% εκτιμά ότι ένα “θερμό” επεισόδιο στο Αιγαίο το καλοκαίρι είναι όχι και τόσο έως καθόλου πιθανό, τη στιγμή που σίγουρα ή μάλλον πιθανό θεωρεί πως είναι το 52,1% των ερωτηθέντων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ