• Πολιτική

    ΝΔ: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές σε όλη τη χώρα – Όλο το παρασκήνιο

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, επιχείρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργούσαν δημοσιογραφικές εκτιμήσεις, οι οποίες, ερμηνεύοντας τις τοποθετήσεις του λίγο νωρίτερα από το βήμα του κομματικού οργάνου, υποστήριζαν ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ, ουσιαστικά, σήμανε την «έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

    Τους απαντώ, φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός, ότι για μένα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019. Προσθέτοντας πως η καλύτερη προετοιμασία εκλογών είναι το πλούσιο έργο των 3,5 χρόνων διακυβέρνησης.

    Κι όμως. Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη προετοιμασία για τις επικείμενες εκλογές, όποτε κι αν ο κ. Μητσοτάκης τις αποφασίσει.

    Καθημερινά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στις Τοπικές, με την παρουσία κορυφαίων Υπουργών και φυσικά Βουλευτών της εκάστοτε περιφέρειας. Λαμβάνουν χώρα απανωτές περιοδείες κομματικών κλιμακίων ανά την Ελλάδα, επίσης με την παρουσία Υπουργών και τοπικών Βουλευτών- οι πιο πρόσφατες χθες στην Αιτωλοακαρνανία και λίγες μέρες πριν στο νόμο Άρτας. Και βεβαίως, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί ανάλογες περιοδείες- σήμερα βρίσκεται στη Φωκίδα, προηγήθηκε η Πιερία, έπεται η Αχαΐα- στο πλαίσιο της αδιαμεσολάβητης επαφής του με τους πολίτες.

    Την ίδια ώρα, επιταχύνονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των ψηφοδελτίων, με τις πληροφορίες να φέρουν ως επικεφαλής της πρώτης «κρησάρας» την τριανδρία Μπρατάκου, Νέζη, Μαρινάκη, με στόχο αφενός να μην υπάρξουν νέοι «Πάτσηδες», αφετέρου να αναδειχθούν νέοι και νέες από τις τοπικές κοινωνίες, με έμφαση στην σχέση με τον παραγωγικό τομέα και την επιστήμη.

    «Νέοι» δίπλα στους «παλιούς»

    Στο Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ριζική –ολοκληρωτική ανανέωση. Και στο πλαίσιο αυτό- με την επιφύλαξη ότι η συγκρότηση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου αποτελεί αποκλειστική προνομία του Πρωθυπουργού- ακούγονται τα ονόματα του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, της Σοφίας Μπεκατώρου (Ολυμπιονίκης με πρόδηλους συμβολισμούς από την προσωπική της περιπέτεια).

    Παρουσία στο ίδιο ψηφοδέλτιο και μάλιστα σε εκλόγιμες θέσεις, αναμένεται ότι θα έχουν και Έλληνες του εξωτερικού, με κορυφαίες υποψηφιότητες μέχρι στιγμής, τον Μ. Μπλέτσα, καθηγητή του MIT στις ΗΠΑ, καθώς και του δραστήριου «λομπίστα» Εντυ Ζεμενίδη, με σημαντικό ρόλο στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων στο Κογκρέσο και την κοινή γνώμη των ΗΠΑ.

    Εκτός ψηφοδελτίου αναμένεται ότι θα βρεθεί, με δική του απόφαση ο Γ. Γεραπετρίτης.

    Στην Α. Αθήνας, πιθανότατα θα προστεθεί η υποψηφιότητα του Κ. Πιερρακάκη, ήδη έχει ανακοινωθεί αυτή της αντιδημάρχου Αθηναίων και πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αν. Ροκοφύλλου (κόρη του αείμνηστου Υπουργού του ΠΑΣΟΚ), ενώ από το χώρο της Αυτοδιοίκησης θα κατέλθει και ο πολύπειρος Χρ. Τεντόμας. Στην ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας φαίνεται ότι θα βοηθήσει και η υποψηφιότητα της δικηγόρου Εβ. Βαρελά. Εκτός «νυμφώνος» αναμένεται ότι θα βρεθεί ο Ν. Γιατρομανωλάκης, υφυπουργός Πολιτισμού.

    Στο Νότιο Τομέα, στους σημερινούς βουλευτές, προστέθηκε ήδη ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ ακούγονται και προσθήκες από στελέχη της αυτοδιοίκησης. Μάλλον απομακρύνεται η υποψηφιότητα του Ν. Χαρδαλιά και του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου.

    «Συν» στον Βόρειο Τομέα μάλλον θα αποτελέσουν δύο κυρίες της Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Μ. Γκάγκα και η Μ. Παγώνη της ΕΙΝΑΠ, με πολλά χιλιόμετρα τηλεοπτικού χρόνου στη φαρέτρα της.

    Στον Δυτικό Τομέα, βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Μ. Χρυσοχοϊδη και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Συρεγγέλα, ενώ στο οπλοστάσιο του κυβερνώντος κόμματος θα προστεθεί και ο συνδικαλιστής Μπ. Καούκης από το χώρο των εφοριακών.

    Στις εκλογικές περιφέρειες του Πειραιά δυνατά πλασάρεται η Δ. Μιχαηλίδου, ο Σπ. Χαγκαμπιμάνα, πρόσφυγας από το Μπουρούντι με σπουδές στη Ναυτικών Δοκίμων και επιτελική θέση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Ν. Βλαχάκος.

    Στην Θεσσαλονίκη, μάλλον θα κατέλθει η ευρωβουλευτής Μ. Σπυράκη, ενώ όλα δείχνουν πως ο Αγγ. Χαριστέας δεν θα βάλει εκλογικό «γκολ». Προωθείται και η υποψηφιότητα του Γιάννη Παπαγεωργίου, στελέχους της ΝΔ στα κεντρικά της λεωφόρου Πειραιώς.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται η πλήρωση των θέσεων των απερχόμενων Γ. Βαγιωνά στη Χαλκιδική και Κ. Τζαβάρα στην Ηλεία, με υποψήφιους από τον ξενοδοχειακό χώρο να φέρονται ως υποψήφιοι για την περιφέρεια της Μακεδονίας και τον τοπικό εκδότη για το νομό της Πελοποννήσου, ενώ βάσιμες ελπίδες έχει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Γεωργουλόπουλος. Στην Κορινθία προορίζεται ο νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ομηρος Τσάπαλος.

    Στα Γρεβενά, η αποχώρηση Πάτση φέρνει στο προσκήνιο τον αντιπεριφερειάρχη Σάκη Φωλίνα ή τον Χρίστο Βλαχοκώστα.

    Στα Τρίκαλα ρόλο θα έχει αυτή τη φορά ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, στη Μαγνησία ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Ξηραδάκης, στην Καρδίτσα, ο ΟΝΝΕΔίτης Φώτης Βρέκος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αριστοτέλης Σπάνιας, ενώ στο Ηράκλειο, υποψήφιος θα είναι ο Κώστας Κεφαλογιάννης.

    Δυο κυρίες από την αυτοδιοίκηση «κονταροχτυπιούνται» στα Ιωάννινα (Αγ. Νάκου και Γιώτα Ναυρόζογλου), η ξενοδόχος Γ. Πατέντα στην Άρτα, η Ατζ. Γκερέκου και πάλι στην Κέρκυρα, ο πολιτικός μηχανικός Π. Ρεμπής στην Πρέβεζα και  η Νίκη Μαλαφούρη, γενική γραμματέας του τοπικού Επιμελητηρίου, για τη μονοεδρική της Ζακύνθου.

    Διαβάστε επίσης

    Πυρά ΑΔΑΕ κατά κυβέρνησης: Ουδέποτε ζητήθηκε θεσμικά η γνώμη μας για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

    Οικονόμου: Όσο προχωράει η έρευνα της Δικαιοσύνης θα φωτιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης των υποκλοπών



    ΣΧΟΛΙΑ