• Πολιτική

    Επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 10 Σεπτεμβρίου τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών

    • NewsRoom
    Ελλάδα


    Στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται η πρώτη αποστολή εποπτείας των θεσμών σύμφωνα με αξιωματούχο της Επιτροπής, έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί η διαδικασία της «ενισχυμένης εποπτείας» με αυτές του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και να οριστικοποιηθεί ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 που θα συνάδει με τα συμφωνηθέντα.

    Η πρώτη αποστολή εποπτείας των θεσμών ξεκινάει στις 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες όπου τα τεχνικά κλιμάκια θα εξετάσουν όλες τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τη κατάρτιση του προσχέδιου του προϋπολογισμού έως τις 15 Οκτωβρίου.

    Η αποστολή θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στο πλαίσιο της εποπτείας οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν θα προβούν σε κάποια οριστική πρόβλεψη ως τον Νοέμβριο και θα περιοριστούν στο να εκτιμήσουν τη παρούσα μακροοικονομική και δημοσιονομική κατάσταση.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η Ελλάδα καλείται να τιμήσει τις δεσμεύσεις που έλαβε έναντι της Ευρωομάδας τον Ιούνιο του 2018, και ορισμένες δέσμες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους. Μεταξύ αυτών των ζητημάτων είναι η προώθηση μέτρων για την επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η λύση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στην επένδυση στο Ελληνικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραπεζικό «σφυροκόπημα» στο Χ.Α. με απώλειες άνω του 6% για τον τραπεζικό δείκτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννη: Καμία κυβέρνηση δεν «έδωσε» την μακεδονική εθνότητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απάντηση του υπ. Εργασίας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων



    ΣΧΟΛΙΑ