• Πολιτική

    Στην ΕΛ.ΑΣ παραδόθηκε πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία της δημοσιογράφου στη Μάλτα


    Στην ελληνική αστυνομία βρίσκεται μετά την παράδοσή της στο Α.Τ. Συντάγματος, γυναίκα που δήλωσε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, φέρνοντας έτσι στη χώρα μας στο επίκεντρο των ερευνών για τα Panama Papers.

    Πριν από λίγη ώρα η 36χρονη Εφίμοβα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή της και στη συνέχεια μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα παραμείνει έως ότου οι αρμόδιες αρχές κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες για την έκδοση της.

    Η γυναίκα αυτή, ονόματι Μαρία Εφίμοβα, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Μαλτέζικης τράπεζας Pilatos Bank, και η Γκαλιζία την επικαλούνταν ως πηγή της, για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα Panama Papers.

    Η ίδια η Εφίμοβα ανέφερε στους αστυνομικούς που παραδόθηκε πως κινδυνεύει η ζωή της και πως δέχεται απειλές.

    Στις αποκαλύψεις αυτές εμπλεκόταν και ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Πολλοί μάλιστα θεωρούν τον Μουσκάτ ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία στις 16 Οκτωβρίου του 2017 η οποία συγκλόνισε όχι μόνο την Μάλτα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

    Η 53χρονη Γκαλιζία δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2017, όταν το αυτοκίνητο της ανατινάχθηκε, ενώ το οδηγούσε κοντά στο σπίτι της. Σύμφωνα με τα στοιχεία προέκυψαν, η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το όχημα και πυροδοτήθηκε από μακριά.

    Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα της Μάλτας, η 53χρονη δημοσιογράφος είχε προσεγγίσει την αστυνομία και είχε ενημερώσει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της 15 ημέρες πριν από τον θάνατό της. Επίσης, λίγα λεπτά πριν την δολοφονία της, είχε κάνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ότι η ζωή της κινδυνεύει, τελικά δεν γλύτωσε από αυτό που της επιφύλασσε η μοίρα.



    ΣΧΟΛΙΑ