• Πολιτική

    Στην εκπομπή της Ακριβοπούλου η αδελφή και ο ξάδελφος του Τσίπρα για να απαντήσουν στον Μητσοτάκη

    • NewsRoom


    Μεγάλος συνεχίζει να είναι ο εκνευρισμός που προκάλεσε η σφοδρή αντεπίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του, με αναφορές στην οικογένειά του, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ ανταπάντησε με υπονοούμενα για την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα και τις σχέσεις της με την Χούντα.

    Μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook, ο οποίος υποστήριξε πως ο πατέρας του, εργολάβος Παύλος Τσίπρας, είχε αναπτύξει αντιδιδακτορική δράση και είχε κυνηγηθεί από την Χούντα, σειρά προς την υπεράσπιση της τιμής της οικογένειας του πρωθυπουργού παίρνουν η αδελφή του, Ζανέτ, και ο ξάδερφός του Γιώργος Τσίπρας, γιος του Ηρακλή Τσίπρα, Οι δύο συγγενείς του πρωθυπουργού επέλεξαν να εμφανιστούν απόψε στην μεταμεσονύκτια εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ, προκειμένου να απαντήσουν στις επιθέσεις που δέχεται η τιμή της οικογένειάς τους.

    Ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης, ο οποίος ξεκίνησε στην δευτερολογία του τις προσωπικές αναφορές κατά της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να απαντήσει στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ κατά την ομιλία του, κατηγόρησε την οικογένεια Μητσοτάκη πως πρόκειται για μια ζάπλουτη οικογένεια με σχέσεις με τη διαπλοκή. Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε άμεσα, κατηγορώντας την οικογένεια του πρωθυπουργού πως πλούτισε την περίοδο της Χούντας. Φανερά οργισμένος ο Αλέξης Τσίπρας, προτίμησε να αποχωρήσει γρήγορα από την αίθουσα.

    Ο πρωθυπουργός επανήλθε μια μέρα αργότερα, με ανάρτησή του στο Facebook. Σε αυτή κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υβριστή που ακολούθησε έναν κατήφορο αθλιότητας. Στη συνέχεια υποστήριξε πως ο πατέρα του προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια και δούλεψε σκληρά και έντιμα για να ζήσει την οικογένειά του.

    Τι ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

    «Εδώ και αρκετά χρόνια, μετά την εκλογή μου ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε από διαφορά περιθωριακά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Ακροδεξιάς η αστήρικτη κατηγορία ότι ο πατέρας μου ήταν φίλος της Χούντας και ότι δήθεν ήταν ιδιοκτήτης μιας Τεχνικής εταιρείας με την ονομασία Σκαπανέας που έπαιρνε, λένε, έργα από τη Χούντα. Αρχικά δεν έδωσα σημασία. Όταν αυτά τα επανέλαβε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, κος Καρατζαφέρης, του απάντησα δημόσια. Προς τιμήν του δεν επανήλθε. Επανήλθαν όμως τα κίτρινα αντικυβερνητικά έντυπα όταν εκλέχτηκα πρωθυπουργός αναπαράγοντας την αθλιότητα. Ούτε τότε έδωσα σημασία. Δεν περίμενα όμως ότι τις αστήριχτες συκοφαντίες, το ψέμα και την αθλιότητα θα υιοθετούσε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση στη Βουλή», έγραψε ο κ. Τσίπρας,

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ο παππούς του ήταν διορισμένος από το ΕΑΜ και στο σπίτι του έμενε η ηγεσία του ΕΛΑΣ όταν περνούσε από το χωριό. Στα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους η οικογένειά του βρέθηκε στο περιθώριο. Στη δεκαετία του 1960, ο Παύλος Τσίπρας ξεκίνησε να δουλεύει ως νέος μηχανικός σε δημόσια έργα, περνώντας στη μεσαία τάξη, χωρίς να αλλάξει τα πολιτικά του φρονήματα. «Δεν ήταν οργανωμένος στην Αριστερά αλλά ψήφιζε πάντα την ΕΔΑ», ανέφερε.

    «Αργότερα όταν ήρθε η Χούντα άρχισαν τα προβλήματα. Όχι μόνο δε συνεργάστηκε μαζί τους αλλά γνώρισε και τη φιλοξενία τους στα κρατητήρια του καθεστώτος. Τον Οκτώβρη του 67 δούλευε μαζί με τον αδελφό του  (Ηρακλή Τσίπρα) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πατέρας μου ήταν λιγότερο ενεργός αλλά ο θείος είχε διασύνδεση με κάποιους πυρήνες της Δημοκρατικής Άμυνας. Έτσι συνέδραμαν με εκρηκτικά υλικά από το εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας σε μια βομβιστική επίθεση στη πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο. Η Χούντα τους αναζήτησε. Ο θείος κατάφερε να δραπετεύσει. Συνελήφθησαν ο πατέρας μου και η γυναίκα του θείου μου, η Δέσποινα. Έμειναν ενάμιση μήνα στη φυλακή. Αποφυλακίστηκαν μετά τη δίκη γιατί δε βρέθηκαν επαρκή στοιχεία», ανέφερε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός. «Αποφυλακίστηκε μεν, αλλά το μητρώο φρονημάτων του έγινε ακόμη βαρύτερο. Έτσι το 70 δεν μπόρεσε να ανανεώσει το πτυχίο του με αποτέλεσμα να μη μπορεί ο ίδιος να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς. Και λίγο αργότερα, το 72 αναγκάστηκε μαζί με τον αδελφό του να φύγει από τη χώρα για να δουλέψουν ως μηχανικοί στη Σαουδική Αραβία. Ύστερα ήρθε η μεταπολίτευση. Ο πατέρας μου εντάχθηκε όπως χιλιάδες αριστεροί και ΕΑΜογενείς στο μεγάλο ρεύμα του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή. Στήριξε με πάθος το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ανήκει σε αυτούς που κέρδισαν δουλειές ή εύνοια. Θυμάμαι ακόμη τους μεγάλους τσακωμούς μας στο οικογενειακό τραπέζι το΄89, όταν εγώ και τα αδέλφια μου, οργανωμένοι στην Αριστερά επικροτούσαμε τις αποφάσεις του Κόμματος και αυτός υπερασπιζόταν με πάθος τον Παπανδρέου».



    ΣΧΟΛΙΑ