ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρινάκης: Ζητάμε να μην εργαλειοποιεί η Λιβύη την κατάσταση, στέλνοντας σωρηδόν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα
Συνάντηση με την Λίβυα ομόλογό του, Νάιλα ελ Μανγκούς, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση, διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα εργασίας.
Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα στις 16.20.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η ελληνική στήριξη στην Λιβύη, οι διμερείς σχέσεις, στη βάση πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαιτέρα του Δικαίου της Θάλασσας, οι εξελίξεις στην Λιβύη ενόψει και των προγραμματισμένων εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Λιβύης.
Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου.
Διαβάστε επίσης
Σεμπάστιαν Κουρτς: Η Ελλάδα φυλάσσει τώρα καλύτερα από ότι το 2015 τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Η Ελλάδα δώρισε στη Λιβύη 200.000 εμβόλια κατά της Covid-19
Λιβύη: Συγκρούσεις μεταξύ δύο μονάδων του στρατού στα νότια προάστια της Τρίπολης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ραλλού Παναγιώτου: «Hard Shoulder» — Όταν τα σώματα γίνονται τοπία και τα αντικείμενα μιλούν
- Simon de Pury στο mononews: «Οι δημοπρασίες είναι σαν το… ποδόσφαιρο», λέει ο «Mick Jagger των δημοπρασιών»
- Σε αναμμένα κάρβουνα οι βουλευτές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η δικογραφία στη Βουλή
- Χρηματιστήριο: Mε ποιες μετοχές κοιτάζει τις 2.000 μονάδες
