• Πολιτική

    Στη Βουλή η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου κατά Σκουρλέτη-Τόσκα για την πυρκαγιά στο Μάτι

    Η άτυχη γυναίκα που έχασε την οικογένειά της στην φονική πυρκαγιά


    Η Βουλή καλείται πλέον να αποφανθεί εάν οι συναρμόδιοι υπουργοί έχουν ποινικές ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον θάνατο 98 ανθρώπων και την καταστροφή περιουσιών. Οι τυπικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και χθες διαβιβάστηκε αμελητί στο Κοινοβούλιο η μήνυση που εδώ και καιρό έχει καταθέσει ένα από τα πιο τραγικά πρόσωπα αυτής της υπόθεσης. Η Βαρβάρα Φύτρου που μέσα σε λίγες στιγμές, εκείνη την αποφράδα 23η Ιουλίου, έχασε όλη της την οικογένεα: την κόρη της Εβίτα, τον γιο της Ανδρέα και το σύζυγο της Γρηγόρη.

    Η κα Φύτρου στη μήνυσή της στρέφεται κατά των τότε υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα.

    Οι καταγγελίες της για τα μη πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, συνεχίζουν να διερευνώνται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο οποίος, βάσει του νόμου, είχε κινήσει αμέσως τη διαδικασία για την αποστολή στη Βουλή του σκέλους των καταγγελιών που αφορά στους δύο υπουργούς.

    Κατά το δικηγόρο της κα Φύτρου, Βασίλη Καπερνάρο οι ευθύνες των δύο υπουργών “είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι ισχύει για τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Μάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστολή «κόλαφος» πυρόπληκτων στο Μάτι για καθυστέρηση των έργων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα μήνυση για το Μάτι από συγγενείς θυμάτων: Σε ποιους ζητούν να ασκηθούν ποινικές διώξεις



    ΣΧΟΛΙΑ