• First Top Stories

    Στη βάση των Canadair ο Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η επισκευή και συντήρηση των αεροσκαφών (pics)

    • NewsRoom


    Την αεροπορική βάση Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου βρίσκεται η βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε τον ρόλο τους στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης πυρκαγιών σε όλη τη χώρα και ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό για τη μεγάλη μάχη που δίνει.

    Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη βάση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με το διοικητή, Ταξίαρχο Κυριάκο Παναγιωτόπουλο, και ακολούθως επισκέφθηκε την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών.

    Εκεί συναντήθηκε με πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 και CL-215, οι οποίοι επιχειρούσαν στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Κινέτα και την Πεντέλη. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε και με τους μηχανικούς της μοίρας, οι οποίοι του παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των αεροσκαφών, καθώς και τις ελλείψεις που υπάρχουν, με αποτέλεσμα ορισμένα αεροσκάφη να είναι καθηλωμένα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητά του η επισκευή και η συντήρηση των αεροσκαφών μας, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια των χειριστών όσο και η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Επισήμανε ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές αποτέλεσαν μια εθνική τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

     



    ΣΧΟΛΙΑ