• Πολιτική

    Στη Λιβύη ο Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ! (video)

    • NewsRoom


    Στην κλιμάκωση των διπλωματικών της ενεργειών προχωρά η Ελλάδα, με τον υπουργό Εξωτερικών να βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής στη Λιβύη και να πραγματοποιεί συνάντηση με τον Χαλίφα Χαφτάρ.

    Το κυβερνητικό αεροσκάφος Gulf Stream, που μετέφερε τον Νίκο Δένδια,  απογειώθηκε περίπου στις 10:00 το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τη Βεγγάζη.

    Αν και αρχικά το Υπουργείο Εξωτερικών είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες αραβόφωνων ΜΜΕ σχετικά με την συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως πράγματι πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση. Ο κ. Δένδιας είχε επίσης επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Εν συνεχεία ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου η Τουρκία επιχειρεί να εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο, βοηθώντας στρατιωτικά την πλευρά της κυβέρνησης της Τρίπολης. Μάλιστα η τουρκική Βουλή κύρωσε το Σάββατο το αμυντικό μνημόνιο συνεργασίας που συνυπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ύστερα και από την έκκληση που έκανε η κυβέρνηση της Τρίπολης για βοήθεια, για να αντιμετωπίσει την πολιορκία της πρωτεύουσας της Λιβύης από τα στρατεύματα του Χαφτάρ.

    Δείτε βίντεο από την άφιξη του κ. Δένδια στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης



    ΣΧΟΛΙΑ