• Πολιτική

    Στέλιος Κούλογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε»

    • NewsRoom
    Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφορικά με τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN.

    Ερωτηθείς εάν θα το πίστευε ότι θα μπορούσε κάποιος 35χρονος δίχως πολιτική εμπειρία, θα μπορούσε μέσα σε είκοσι ημέρες να έρθει και να πάρει το κόμμα υπό την ηγεσία του, απάντησε ότι ουδείς θα το πίστευε, ενώ το απέδωσε στη μεγάλη εσωτερική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ. 

    «Πρέπει να διδάσκεται αυτό που έγινε στις σχολές της πολιτικής επιστήμης σε όλον τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω ότι δεν θα ξαναγίνει. Έγινε διότι υπήρχε μια πολύ βαθιά κρίση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα μια εκφυλιστική κατάσταση στην ιδεολογία, όπου πλέον είχαν χαθεί όλες οι αναφορές -αριστερά, τι είναι αριστερά ακριβώς- και κάποιος ο οποίος ήρθε και υποσχέθηκε ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη και θα ξαναφέρει τα παλιά μεγαλεία, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε κατά τη γνώμη μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τον ξέραμε ως αριστερό κόμμα τελείωσε. Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα στην πραγματικότητα, που διατηρεί ακόμη το brand name, παίρνει τα γραφεία, τα μέσα ενημέρωσης, την κρατική χρηματοδότηση, αλλά είναι ένα καινούργιο κόμμα, το οποίο πρέπει να δούμε αν αυτό που κάνει είναι ένα άλμα προς τα εμπρός, ή ένα άλμα στο κενό», πρόσθεσε.

    «Πρέπει να αποδείξει ο Κασσελάκης ότι το χάρισμα που έχει δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Άλμα προς τα εμπρός ή άλμα στο κενό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό πρόβλημα του κόμματος, που έκρυβε ο Τσίπρας, είναι ότι δεν είχε επαρκείς ρίζες στην κοινωνία», κατέληξε ο κ. Κούλογλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποστολάκης: Υπάρχει ένα καινούριο ξεκίνημα – Όποιος δεν θέλει να κάτσει στην άκρη

    Στέφανος Κασσελάκης: Τα ερωτηματικά της επόμενης μέρας για το ΣΥΡΙΖΑ – Τα πρώτα μηνύματα

    Μετά την εκλογή Κασσελάκη όλα είναι πιθανά



    ΣΧΟΛΙΑ