array(0) {
}
        
    
Menu
1.38%
Τζίρος: 310.52 εκατ.

To ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών

Απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν συζητηθεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσαν τη συμμετοχή στο διαγωνισμό (κυρίως) των σχημάτων Καλογρίτσα και Σαββίδη, αλλά και άλλα αιτήματα που στρέφονταν ουσιαστικά όλοι εναντίον όλων. Την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, παλιοί και νέοι καναλάρχες αναμένουν με αγωνία την […]

O Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς: Η δίωξή μου είναι πολιτική
ΕΣΡ: «Μαύρο» σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν καταθέσουν αίτηση μέχρι αύριο το μεσημέρι
Χωρίς απόφαση η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν συζητηθεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσαν τη συμμετοχή στο διαγωνισμό (κυρίως) των σχημάτων Καλογρίτσα και Σαββίδη, αλλά και άλλα αιτήματα που στρέφονταν ουσιαστικά όλοι εναντίον όλων.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, παλιοί και νέοι καναλάρχες αναμένουν με αγωνία την κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η οποία θα αποφανθεί επί των προσφυγών για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, των τηλεοπτικών σταθμών  Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channelκαι (E-TV), καθώς  και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο μήνα το ΣτΕ είχε απορρίψει τις  αιτήσεις προσωρινών διαταγών που είχαν καταθέσει οι 7 τηλεοπτικοί σταθμοί ζητώντας να παγώσει ο διαγωνισμός  για τις άδειες.

Τα ασφαλιστικά είχαν υποβληθεί από τους  Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και  Star όπως και τις τηλεοπτικές εταιρίες :  1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία.

Στρέφονταν κυρίως κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης και σε πρώτο πλάνο βρίσκονταν οι συμμετοχές Καλογρίτσα και Σαββίδη, οι οποίες κρίθηκαν – ως προς αυτό- μη προβληματικές.

Στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων είχαν κατατεθεί και 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, αλλά και επιλαχούσες στρέφονταν  η μια κατά της άλλης, προκειμένου κάποιοι να εξέλθουν από την όλη διαδικασία.

Οι 28 παρεμβάσεις έγιναν δεκτές από το ΣτΕ(παραδεκτές δηλαδή) , χωρίς αυτό   να επηρεάζει την απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα παρεμβάσεις είχαν καταθέσει:

1) Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ).
2) Η εταιρεία  Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.
3) Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα.
4) Η τηλεοπτική εταιρεία   Αlpha.
5) Ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna.
6) Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.
7) Η Κυπριακή εταιρεία  “Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου” (ITV CP).

Νέα ασφαλιστικά

Στο μεταξύ, στις 11π.μ. της 10ης Οκτωβρίου 2016 με πρόεδρο και πάλι τον κ. Σακελλαρίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο “Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου” (ITV CP) που αφορούν αποφάσεις των κ.κ. Παππά και Κρετσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

http://www.mononews.gr/ektakto-ste-aperripse-tis-prosfiges-ton-kanalion-gia-tis-tileoptikes-adies/69629

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://www.mononews.gr/tsipras-gia-kalogritsa-otan-zitise-chari-ton-petaxame-exo-mipos-tora-ine-siriza-o-marinakis-o-savvidis-o-kiriakou/77893

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100

Αναδρομικά επικουρικών: Μαζικές αποφάσεις το 2026 για 370.000 συνταξιούχους

Ακτοπλοΐα: Ο Μάριος Ηλιόπουλος φέρνει ταχύπλοα και Ro-Rο, η Attica Group και οι Μινωικές Γραμμές από δύο ropax

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαραντούρης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Πράξεις εθνικής κυριαρχίας πριν οποιοδήποτε διάλογο
Πλεύρης: Τροπολογία για δύο προσωρινές δομές μεταναστών στην Κρήτη
Τομ Μπάρακ: Εντός του επόμενου εξαμήνου θα έχει λυθεί το θέμα της κατοχής των S-400 από την Τουρκία
Συνταγματική αναθεώρηση: Στο επίκεντρο η μονιμότητα στο Δημόσιο και η καθολική αξιολόγηση – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση
Τουρκικά ΜΜΕ: Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα
Προκλητικός Λαβρόφ: «Στηρίξαμε την Τουρκία του Κεμάλ με όπλα, πυρομαχικά και χρυσό» – Τι απάντησε ο Γεωργιάδης
Τσιάρας: Συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων της Καρδίτσας
Αλεξάνδρα Σδούκου: Η Ελλάδα χρειάζεται Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής
Επιστολή Κόστα στους “27”: Η ανταγωνιστικότητα και η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ στο επίκεντρο της άτυπης Συνόδου Κορυφής
Αρχεία Έπσταϊν: Στο κάδρο και ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ – Είχε πάει στο σπίτι του χρηματιστή