ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το State Department ενέκρινε την παροχή στην Ελλάδα δύο μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130, από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού, ενώ αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί και η συμφωνία αγοράς δυο καινούργιων.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, προχωρά άμεσα και η διαδικασία για την απόκτηση των F-35 από τη χώρα μας.Η τελευταία εκ των τεσσάρων υπογραφών που απαιτούνται για τη συμφωνία από το Κογκρέσο αναμένεται αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία.
Στη συνέχεια αναμένεται να σταλεί από τους Αμερικανούς η επιστολή αποδοχής του αιτήματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με στόχο η Ελλάδα να αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη το 2028.
Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από 2 δισεκατομμύρια για να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της.
Σε αυτό το πλαίσιο φέρεται να επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των ρωσικών S-300, με παράλληλη αντικατάστασή τους από συστήματα Patriot.
Διαβάστε επίσης
Στυλιανίδης: Ο Μητσοτάκης είναι εθνικό κεφάλαιο, έχει καταξιωθεί ως διεθνής προσωπικότητα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Από ένα μικρό ενδοκρινολογικό εργαστήριο σε έναν σε έναν από τους πιο σημαντικούς ομίλους υγείας στη χώρα
- Ο νέος άσσος της Χήτος μετά το Ζαγόρι
- Τα περιθώρια ανόδου των αναλυτών για Metlen, Motor Oil, Titan, ΔΕΗ, HELLENiQ Energy και Elvalhalcor
- Η Μυκονιάτικη Πανσέληνος, οι Πλόες στην Άνδρο, καλλιτεχνικές συναντήσεις στο Κάπρι, μία μέρα δίπλα στη θάλασσα της Γλυφάδας και η κομψή παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.