• Πολιτική

    State Department: Εγκρίθηκε η παροχή δύο C-130 στην Ελλάδα – Προχωρά η διαδικασία για το F-35

    • NewsRoom
    C-130


    Το State Department ενέκρινε την παροχή στην Ελλάδα δύο μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130,  από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού, ενώ αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί και η συμφωνία αγοράς δυο καινούργιων.

    Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, προχωρά άμεσα και η διαδικασία για την απόκτηση των F-35 από τη χώρα μας.Η τελευταία εκ των τεσσάρων υπογραφών που απαιτούνται για τη συμφωνία από το Κογκρέσο αναμένεται αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

    Στη συνέχεια αναμένεται να σταλεί από τους Αμερικανούς η επιστολή αποδοχής του αιτήματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με στόχο η Ελλάδα να αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη το 2028.

    Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από 2 δισεκατομμύρια για να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της.

    Σε αυτό το πλαίσιο φέρεται να επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των ρωσικών S-300, με παράλληλη αντικατάστασή τους από συστήματα Patriot.

    Διαβάστε επίσης

    Στυλιανίδης: Ο Μητσοτάκης είναι εθνικό κεφάλαιο, έχει καταξιωθεί ως διεθνής προσωπικότητα

    Μητσοτάκης από Δελφούς: Ο Αλέξης Τσίπρας τα πήγε χάλια ως πρωθυπουργός – Ο πρώτος γύρος θα δείξει ποιον θέλουν πρωθυπουργό οι Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ