• Πολιτική

    Στα «μαχαίρια» Παπαχριστόπουλος – Καμμένος για τα μάτια του Φίλη

    • NewsRoom
    Θανάσης Παπαχριστόπουλος ΑΝΕΛ

    Θανάσης Παπαχριστόπουλος, βουλευτής ΑΝΕΛ


    Διαφωνίες με σκληρές εκφράσεις και βολές επικρατούν τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό τον τρόπο που διατυπώνονται συγκεκριμένα ζητήματα στα βιβλία και στη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο Δημοτικό.

    Ο Δημήτρης Καμμένος επιτέθηκε σήμερα πρωί πρωί στον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, επειδή ο τελευταίος χαρακτήρισε «μεσαίωνα» και «σκοταδισμό» το σκεπτικό των μελών του ΣτΕ. Είναι γνωστή και προσωπική η αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της Βουλής με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που συχνά τον συνδέσει με τη χούντα και την Ακροδεξιά.

    «Οι χαρακτηρισμοί περί σκοταδισμού σε μία απόφαση του ΣτΕ είναι απαράδεκτη. Δείχνει έναν μη σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και δείχνει έναν λεκτικό εκδικητισμό. Ότι δεν μου αρέσει η απόφαση, είσαι σκοταδιστής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 για να προσθέσει: «Πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας».

    Ο κ. Καμμένος έθεσε και το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου λέγοντας ότι «ισχύει και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά, γι αυτό να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς».

    «Οπως το κράτος θέλει να επεμβαίνει στο κείμενο των θρησκευτικών, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο ο υπουργός Παιδείας και στο κείμενο που διδάσκουν οι καθολικοί. Απαγορεύεται. Γιατί δεν πιάνει και τα βιβλία των καθολικών ή των ιουδαίων ή των μουσουλμάνων και να τους πει, δεν μου αρέσει αυτό που λέτε, μήπως να το πείτε λίγο διαφορετικά; Δεν μπορεί να το κάνει», σχολίασε.

    «Το να χαρακτηρίζουμε τον Ιησού Χριστό, ότι ήταν ένας καλός άνθρωπος που έκανε βόλτες, είναι προσβολή στη θρησκεία όλων των χριστιανών», συμπλήρωσε.

    Παπαχριστόπουλος: Εγώ συμφωνώ με τον Νίκο Φίλη

    Ωστόσο με τις θέσεις του κ. Καμμένου και της Εκκλησίας διαφώνησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλος. «Εγώ συμφωνώ με τον Νίκο Φίλη» είπε το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Για εμένα κάνει υπέρβαση (το ΣτΕ). Είμαι με τη θέση του πρώην υπουργού Παιδείας. Ανεξιθρησκία έχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπαχριστόπουλος εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Άνθιμου. «Διαφωνώ με αυτό που έγινε στην Αιγιαλία, είναι ακραίες οι θέσεις του μητροπολίτη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Φίλης: Το σχολείο δεν είναι κατηχητικό – Αντισυνταγματική η απόφαση του ΣΤΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επίθεση Καμμένου στον ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί περί σκοταδισμού σε απόφαση του ΣτΕ 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το «ρήγμα» ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιήθηκε ξανά: Νέα διαφωνία για ΣτΕ και θρησκευτικά



    ΣΧΟΛΙΑ