• Πολιτική

    Στα Κατεχόμενα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας για την προκλητική επέτειο

    • NewsRoom

    Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας


    Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στα κατεχόμενα της Κύπρου, μετά από μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις ενάντια σε Ελλάδα και Τουρκία, που έκανε προ ημερών, με στόχο να παρευρεθεί στον «εορτασμό» των Τουρκοκυπρίων για την 55η επέτειο του βομβαρδισμού της Τυλληρίας.

    Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ, τον λεγόμενο πρόεδρο της «βουλής» Τεμπερουκέν Ουλουτζάι, τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και «ΥΠΕΞ» Κουντρέτ Οζερσάι. Αργότερα, επιπλέον, ο Ακάρ αναμένεται να παραστεί και σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Ακιντζί.

    Σημειώνεται ότι, στην σημερινή του επίσκεψη στα Κατεχόμενα, ο Ακάρ θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή του Στρατού Ξηράς, Στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ, τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγό Χασάν Κουτζουκιούζ και τον Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ.

    Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι αυτή η επίσκεψη του επίσημου εκπροσώπου της Τουρκίας στα Κατεχόμενα πραγματοποιείται μια ημέρα πριν από την κρίσιμη, προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

    Η συγκεκριμένη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών έχει χαρακτηριστεί ως άτυπη, γι’ αυτό και δεν υπάρχει προσυμφωνημένη ατζέντα. Παρ’ όλα αυτά, στην προγραμματισμένη αυτή συνάντηση, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με πρωταγωνιστικό θέμα τις προθέσεις, αλλά και τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.



    ΣΧΟΛΙΑ