• First Top Stories

    Νυχτερινό θρίλερ με τη Ζαχαράκη – Στα άκρα κυβέρνηση και ΝΔ μετά τη μήνυση Βαξεβάνη

    • NewsRoom
    ζαχαράκη

    Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ


    Άνευ προηγουμένου σύγκρουση ξέσπασε χθες το απόγευμα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη.  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μέσω του Κ. Βαξεβάνη και της μήνυσης που κατέθεσε, εμπλέκεται σε μια «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

    Η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Πειραιώς, έφτασε δύο φορές το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη, η οποία απουσίαζε.

    Στη συνέχεια, η κ. Ζαχαράκη με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στα γραφεία του κόμματος, ενώ είχε ζητηθεί η αυτόφωρη σύλληψή της, στο πλαίσιο της μήνυσης Βαξεβάνη.

    Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έμεινε στην Πειραιώς έως τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα και έφυγε δηλώνοντας ότι «έχει βγει επίσημη ανακοίνωση του κόμματος» και πως «για την ταλαιπωρία που περίμεναν όλοι μέχρι τέτοια ώρα, οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε είμαστε εμείς».

    Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επικοινωνήσει με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ενημερώνοντάς την πως αν η κυβέρνηση αναζητεί την κ. Ζαχαράκη, μπορεί να την βρει στα γραφεία του κόμματος.

    Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία τονιζόταν πως «ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του Αυτοφώρου».

    Όλα ξεκίνησαν από δήλωση της κ. Ζαχαράκη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο εκδότης έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση, γεγονός που ο κ. Βαξεβάνης διέψευσε ζητώντας της να αναιρέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

    «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» σημειώνει η ΝΔ τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει «τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

    «Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς» προστίθεται, ενώ η ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους καταλήγει αναφέροντας πως «ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα».

    Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιχείρησε να ρίξει τους τόνους υποστηρίζοντας πως δεν την αφορά η διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, όμως η ΝΔ επανήλθε σημειώνοντας ότι «ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης».

    «Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση» ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    «Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται» ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωση τονίζοντας με έμφαση πως  «δεν υπάρχει προηγούμενο στην Μεταπολιτευτική ιστορία, η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άγριος πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυση στη Σοφία Ζαχαράκη κατέθεσε ο Βαξεβάνης – «Ας δώσει εντολή ο Τσίπρας να έρθουν να τη συλλάβουν», προκαλεί η Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ