• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    SOS. Ποιος θα σώσει την χώρα; Πάμε Χωρίς φρένο στον γκρεμό…Απολύονται 600 άτομα από την Ε.Gold

    Αλέξης Τσίπρας

    Ο Αλέξης Τσίπρας


    Τι θα κάνει το Μέγαρο Μάξιμου και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπροστά στα (δίκαια για πολλούς) αιτήματα της καναδικής εταιρίας άλλα και των 2.000 εργαζόμενων στις Σκουριές της Χαλκιδικής για την λειτουργία της επιχείρησης; Θα αντιδράσουν η θα υποστεί η Ελλάδα άλλη μια επενδυτική ήττα τρομακτικών διαστάσεων όπως έγινε με την Pirreli πριν από 25 χρόνια στην Πάτρα που ρήμαξε την περιοχή η ανεργία;

    minning

    Απολύονται 600 άτομα 

    Aναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με την απόλυση σε πρώτη φάση 600 εργαζομένων, ανακοινώνουν , οι Καναδοί, συνδέοντας την στάση που θα κρατήσουν στην επένδυση από την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στην χορήγηση των σχετικών αδειών για την υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για την πρώτη και ίσως τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ξένων κεφαλαίων στην χώρα μας, συνολικού ύψους 1,2 δις. ευρώ που κατεβάζει ρολά με τεράστιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, την στιγμή που η κυβέρνηση επιδιώκει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και να προσελκύσει νέους επενδυτές.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η αναστολή των επενδύσεων στις Σκουριές θα έχει συνέχεια αφού οι Καναδοί δίνουν περιθώριο τριών μηνών έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016, για να χορηγηθεί η άδεια εγκατάστασης που απαιτείται στο άλλο μεταλλείο, την Ολυμπιάδα. Εάν μέχρι τότε δεν βγει λευκός καπνός, τότε θα ανασταλούν οι εργασίες με απώλειες 500 θέσεων εργασίας. Αντίστοιχα, θα αξιολογηθούν οι επενδύσεις στο Στρατώνι ενώ τα έργα στη Θράκη θα τεθούν σε καθεστώς συντήρησης.



    ΣΧΟΛΙΑ