• Business

    Σοκολατάκια «Λεωνίδας»: Τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες και η υπέρκομψη μέτοχος με τα κρυμμένα εκατομμύρια στο εξωτερικό


    Πικρή πολύ πικρή γεύση έχουν το τελευταίο διάστημα τα σοκολατάκια Λεωνίδας για μία από τις μετόχους της διεθνούς φήμης εταιρείας σοκολατοποιϊας με έδρα το Βέλγιο. Η μέτοχος που ζει στη Γλυφάδα στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας που της ανήκει εξ ολοκλήρου έχει να πληρώσει πολλούς μήνες τις δόσεις των δανείων της στην Eurobank, όπως και στην Πειραιώς, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο mononews.gr.

    Η μεγαλομέτοχος της Λεωνίδας αρνείται να πληρώσει έστω και ένα ευρώ για τα δάνεια της, που μόνο μικρά δεν είναι.

    Η οφειλή προς την Eurobank, όπως λένε οι πληροφορίες είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ και άλλα 3 εκατομμύρια στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Η υπέρκοψη μέτοχος, γνωστή στους κοσμικούς κύκλους, όσες φορές κλήθηκε από τις τράπεζες να ρυθμίσει τις οφειλές της, τις αγνόησε. Ουτε φωνή, ούτε ακρόαση.

    Και όμως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ετήσια έσοδα της είναι εξαιρετικά υψηλά.

    Μόνο από το μέρισμα που δικαιούται από την εταιρεία Λεωνίδας ο τραπεζικός της λογαριασμός αυξάνει κατά 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο….

    Φωτογραφία του χρήστη Pralines Leonidas - Athina Ioannidou.

    Τώρα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews.gr, η Eurobank έδωσε εντολή σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού να ψάξει και να βρει που είναι κρυμμένα τα εκατομμύρια της μετόχου.

    Και όπως ήταν αναμενόμενο εντοπίστηκε ο θησαυρός στο Βέλγιο.

    Τώρα από μέρα σε μέρα αναμένεται να δεσμευθούν οι λογαριασμοί της μετόχου και «μη συνεργάσιμης» δανειολήπτριας για να καλυφθεί το δάνειο.

    Διότι η Eurobank έχει προχωρήσει στην έκδοση «ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού», όπως προβλέπει ο κανονισμός 655/2014 της ΕΕ που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2017.

    Η ελληνική τράπεζα με την ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης στα χέρια απευθύνθηκε στις τραπεζικές αρχές του Βελγίου, όπου εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις της δανειολήπτριας.

    Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες από το νόμο να παράσχουν αρχικά ενημέρωση και πληροφόρηση για το ύψος των καταθέσεων και φυσικά να προχωρήσουν στη δέσμευση του ποσού.

    Το πιθανότερο βέβαια είναι η μέτοχος να εμφανιστεί στην τράπεζα και να προχωρήσει σε διακανονισμό της οφειλής της.

    Διότι η έρευνα των τραπεζών που γίνεται σε συνεργασία με μεγάλα γραφεία ερευνών και δικηγορικές εταιρείες αποδίδει καρπούς.

    Οι τράπεζες που έχουν εντοπίσει πελάτες τους με υψηλές καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, έχουν επικοινωνήσει μαζί τους και τους έχουν ενημερώσει για την πρόθεση να προχωρήσουν στη δέσμευση των καταθέσεων που διατηρούν στην αλλοδαπή. Και μέχρι στιγμής οι πελάτες έχουν σπεύσει να πληρώσουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

    Φωτογραφία του χρήστη Pralines Leonidas - Athina Ioannidou.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκαλυπτικό: Οι «παίκτες» από τις 31 χώρες που μεγάλωσαν το ελληνικό χρηματιστήριο κατά… 24,7 δισ. ευρώ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξία-Ελένη Δαυίδ: Η επενδυτική οδύσσεια της βαθύπλουτης κληρονόμου στον «Κορρέ», το… «κακό φεγγάρι» και το ΚΚΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανδρέας Ηλιάδης: Πώς το «παιδί του λαού» βρέθηκε από το «θρόνο» του τραπεζίτη στο κελί της φυλακής



    ΣΧΟΛΙΑ