• Πολιτική

  Σκόπια: Αγόρασαν 240.000 διαβατήρια με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (video)

  • NewsRoom


  Συνολικά 240.000 διαβατήρια υπό την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αγόρασε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδει το τοπικό κανάλι Alfa TV, επικρίνοντας τα Σκόπια.

  Η αγορά αυτή γίνεται μόλις δέκα μέρες πριν από την τελική ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα, βάσει των οποίων προβλέπεται η αλλαγή του ονόματος όχι μόνο του κράτους, αλλά και των προσωπικών εγγράφων των πολιτών.

  Μεγάλος αριθμός κενών εντύπων για «μακεδονικά» διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία, όπως μεταδίδει το εν λόγω κανάλι.

  «Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;», διερωτάται ο τηλεοπτικός σταθμός.

  Απαντώντας το υπ. Εσωτερικών της ΠΓΔΜ εξηγεί πως «ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών». Κάνει δε λόγο για μια «μεταβατική περίοδο» έως την εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών.

  Δείτε το ρεπορτάζ του σκοπιανού καναλιού:

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζάεφ: Το 2019 έτος ενσωμάτωσης για τη «Μακεδονία»

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eπιμένει ο Ζάεφ στην ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζάεφ: Πρότυπο ειρηνικής επίλυσης διαφορών η συμφωνία των Πρεσπών  ΣΧΟΛΙΑ