ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυστηρή απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δίνει η Αθήνα.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται:
«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.
Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.»
Νωρίτερα ο Χ. Ακσόι εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εγκαλούσε την Αθήνα και τον Νίκο Δένδια για μη σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη «βαρβαρότητα» και «να σεβαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει και να μην τους επαναπροωθεί».
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.