• Διεθνής πολιτική

    Αιχμηρός Bαρουφάκης: O Osborne πάσχει από βαριάς μορφής ασθένεια «βάζω το πόδι στο στόμα»

    • NewsRoom


    Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne, πάσχει από βαριάς μορφής ασθένεια «βάζω το πόδι στο στόμα» δηλαδή ότι μιλά εσφαλμένα και είναι καλύτερο να μην μιλά καθόλου, δήλωσε ενοχλημένος ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη, που έδωσε στο CNBC, απαντώντας στα λεγόμενα του κ. Osborne, ο οποίος είχε αναφέρει ότι το ο κόμμα των Εργατικών επέλεξε τον Γιάνη Βαρουφάκη διότι ο πρόεδρος Μάο είναι νεκρός και ο Mickey Mouse. 

    «Όταν λοιπόν ο George Osborne με χλευάζει, προφανώς, προσπαθώντας να απολαύσει το γεγονός πως είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, ναι, είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών αλλά από ποιόν; Από μια αδιάλλακτη Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια επιμήκυνση και υποκριτική βοήθεια. Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό».

    «Πιστεύει πραγματικά ο George Osborne, πως κοροϊδεύοντάς με, προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στη διανοητική του κατηγορία… Δεν πιστεύω πως κάνει οποιαδήποτε καλό για την νοημοσύνη του».

    «Φαίνεται ανίκανος να αποτρέψει τα συνεχή αυτογκόλ», πρόσθεσε.

    Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως η προσφυγική κρίση αντανακλά «τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και προειδοποίησε ότι Ελλάδα και Τουρκία κινδυνεύουν να γίνουν ένα «μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης για κακότυχους πρόσφυγες».

    Σύμφωνα με το δίκτυο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Ευρώπη είναι «αρκετά πλούσια» ώστε να αντιμετωπίσει την εισροή προσφύγων στην ήπειρο.

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να είναι κανονική ένωση με σύνορα που ελέγχουμε με ανθρώπινο τρόπο», κατέληξε.

     



    ΣΧΟΛΙΑ