• Top Stories

    Σκληρές κουβέντες Λοβέρδου σε Παππά: “Είσαι άσχετος. Εδώ δεν θα τραμπουκίζεις”

    Ανδρέας Λοβέρδος

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Είσαι άσχετος. Να καθίσεις κάτω. Ντροπή σου. Είσαι άσχετος. Να μιλάς καλά σε εμένα. Εδώ δεν θα τραμπουκίζεις. Πέντε χρόνια σας έχουμε υποστεί, δεν μας φοβίζετε», είπε σε έντονο τόνο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στον υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, στα πλαίσια της συζήτησης για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με αφορμή την τροπολογία, που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση για τον τρόπο ορισμού του αριθμού των καναλιών.

    Η κατάσταση ξέφυγε κατά την διάρκεια της ομιλίας του κ. Λοβέρδου όταν επιτέθηκε φραστικά στον κ. Παππά λέγοντάς του «Δεν είστε υπουργός Βόρειας Κορέας και δεν θα επιτρέψουμε σε υπουργό να μετατρέψει το κοινοβούλιο σε χουντικό κοινοβούλιο, να μετατρέψει την χώρα σε χώρα που δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα».

    Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, αλλά και να επανέλθουν οι πιθανότητες συγκρότησης ΕΣΡ από την Βουλή κατέθεσε ρύθμιση που προβλέπει πως ο αριθμός των καναλιών θα εγκρίνεται από την εθνική αντιπροσωπεία, μετά από δίκη του εισήγηση.

    Ωστόσο, η αντιπολίτευση θεωρεί προσχηματική την ενέργεια του υπουργού και ζητά να περάσουν όλες οι σχετικές αρμοδιότητες – και ο αριθμός των τηλεοπτικών σταθμών – στην ανεξάρτητη αρχή.



    ΣΧΟΛΙΑ