• Πολιτική

    Σκληραίνει η εκλογική κόντρα στο ΚΙΝΑΛ – Ο Λοβέρδος ζητά διαρχία αν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου


    Όσο πλησιάζει η ημερομηνία για τον προγραμματισμένο για τις 5 Δεκεμβρίου πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, εντείνεται και η νευρικότητα των υποψηφίων και πληθαίνουν τα χτυπήματα του ενός προς τον άλλο.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνεχίζοντας την τακτική του έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, αρχίζει να θέτει ευθέως στο στόχαστρό του και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος εμφανίζει όλο και μεγαλύτερη δυναμική.

    Το ερώτημα που αρχίζει να θέτει ο κ. Λοβέρδος είναι τι θα συμβεί αν εκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης, καθώς δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ στη βουλή, αφού δεν είναι βουλευτής.

    Η πλευρά Λοβέδρου, μάλιστα, κάνει λόγο σε μια τέτοια περίπτωση για «δυαρχία» στο κόμμα, επειδή η χώρα θα βαδίσει σε εκλογές και το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται τον
    αρχηγό του να είναι στη βουλή και να κοντράρεται ο ίδιος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

    Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεσμεύεται, αν εκλεγεί αρχηγός, «να τσακίσει τους μηχανισμούς», καθώς «είναι τραγικό το κόμμα να μην έχει οργανώσεις, αλλά να έχει μηχανισμούς», «φωτογραφίζοντας» και πάλι τον ευρωβουλευτή του κόμματος!

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφεύγει να συγκρουστεί ευθέως τόσο με τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ακολουθώντας με συνέπεια μια τακτική «δεύτερου γύρου», επιδιώκοντας δηλαδή αν περάσει ο ίδιος στην τελική αναμέτρηση να τον στηρίξει ο χαμένος (είτε αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, είτε ο Ανδρέας Λοβέρδος).

    Τη τακτική αυτή δεν την αλλάζει, έστω και αν έριξε τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές, επιδιώκοντας να σταματήσει έξωθεν παρεμβάσεις, «φωτογραφίζοντας» τον Ανδρέα Λοβέρδο, τη ΝΔ και επιχειρηματικούς παράγοντες.

    Το θέμα «των παρεμβάσεων της δεξιάς και εξωθεσμικών κέντρων» στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία, αναμένεται να θέσει εκ νέου και ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του αύριο στο Θησείο.

    Ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε «εξωθεσμικά κέντρα» σε τηλεοπτική του συνέντευξη ακριβώς για να στείλει «το μήνυμα», όπως λένε συνεργάτες του, «αν διαπιστώσει ότι δεν ελήφθη από εκείνους που έπρεπε θα το επαναφέρει την Τετάρτη», με τη συγκέντρωση στο Θησείο.

    Το επιτελείο του κ. Παπανδρέου δίνει μεγάλη σημασία στη συγκέντρωση αυτή, καθώς επιδιώκει να δώσει «παράσταση νίκης», αλλά και να αποστείλει «μηνύματα προς τη νεολαία».

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να κάνει «επίδειξη δύναμης», με συγκέντρωση που πραγματοποιεί την άλλη Τρίτη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κεραμεικό, όπου και θα παρουσιάσει συγκεντρωτικά την πλατφόρμα του για το ΚΙΝΑΛ και τη χώρα σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός.

    Οι Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης δίνουν τη δική τους μάχη, επιχειρώντας, ειδικότερα ο Χάρης Καστανίδης, να μπουν «σφήνα» στα τρία φαβορί, αλλά και να αυξήσουν το ρυθμιστικό τους ρόλο ενόψει της επόμενης μέρας.

    Και πάντως, ουδείς από τους υποψηφίους για την ηγεσία πρόκειται να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα , τουλάχιστον ως το debate…

    Διαβάστε ακόμη:

    Θεοδωρικάκος: Σε ποσοστό 80% οι αστυνομικοί έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει

    Οικονόμου: Δεν φαίνεται στον ορίζοντα lockdown – Πρόστιμο στον πιστό αν πάει σε ναό χωρίς rapid



    ΣΧΟΛΙΑ