• Πολιτική

    Σκυλακάκης: Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου εξατομικευμένα σε επιχειρήσεις – Το εναλλακτικό σενάριο

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Πρώτα θα δούμε τις τιμές στα ρεζερβουάρ να πέφτουν και μετά στα ράφια

    Θεόδωρος Σκυλακάκης


    Τις σκέψεις της κυβέρνησης για την φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων προκειμένου να αντισταθμιστεί η ζημιά που προκαλείται από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας παρουσίασε στους εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης ο υφυπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης.

    Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως εξετάζονται δύο εναλλακτικά σενάρια για τη μείωση της προκαταβολής φόρου.

    Στο πρώτο σενάριο βασίζεται στην ήδη υπάρχουσα διάταξη στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που δίνει το δικαίωμα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να αιτηθούν στη ΔΟΥ μείωση της προκαταβολής φόρου, από 100% που είναι σήμερα, με την επίκληση πραγματικών δεδομένων όπως είναι η μείωση τζίρου κατά την τρέχουσα χρήση. Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως φέτος εξετάζεται να γίνει αυτό το δικαίωμα μαζικό και αυτόματο και η όποια βοήθεια να γίνει εξατομικευμένα ανάλογα με το εύρος του πλήγματος.

    Σε περίπτωση που το παραπάνω σενάριο δεν επιλεγεί, τότε εξετάζεται η επιστροφή φόρου τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, επισημάνθηκε πως ο προϋπολογισμός του 2021 θα είναι δύσκολος.



    ΣΧΟΛΙΑ