First Top Stories

Συζητήθηκε η αγωγή Γεωργιάδη κατά Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση

Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιπρόεδρος ΝΔ

Άδωνις Γεωργιάδης


Δεν συναντήθηκαν Παύλος Πολάκης και Άδωνις Γεωργιάδης στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Επέλεξαν και οι δύο να μην εμφανιστούν στη συζήτηση της αγωγής του αντιπροέδρου της ΝΔ, με την οποία διεκδικεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αποζημίωση 300.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μια ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook, στην οποία, με επίκληση δημοσιεύματος, έλεγε ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία, ήταν η αιτία της αγωγής.

Η υπόθεση συζητήθηκε το πρωί της Πέμπτης με την παρουσία μόνο των δικηγόρων των δύο πλευρών και χωρίς να καταθέσουν μάρτυρες.

«Ο κ. Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο» δήλωσε ο Θανάσης Πλεύρης, δικηγόρος του Άδωνη Γεωργιάδη. «Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή ‘πόθεν έσχες’ της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον δικαίωσαν. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα».

«Η άποψη του υπουργού -λέει ο δικηγόρος του κ. Πολάκη, Μανώλης Καπνισάκης- είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων».

Με την αγωγή του, ο βουλευτής της ΝΔ ζητά χρηματική ικανοποίηση 300.000 ευρώ για την ηθική βλάβη, που όπως αναφέρει «μου προκάλεσε η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών εναντίον μου και του συνακόλουθου πλήγματος που δέχθηκε η τιμή και η υπόληψή μου».

Επίσης, ζητεί να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (FACEBOOK), να παραλείπει ο Π. Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Αδ. Γεωργιάδη, αλλά και να «απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ υπέρ εμού, καθώς και προσωπική κράτηση διαρκείας ενός έτους σε βάρος του, για την περίπτωση της εκ μέρους τους παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του Δικαστηρίου Σας».

Η ανάρτηση που επικαλείται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έγινε στις 30.04.18 στον λογαριασμό του Π. Πολάκη στο Facebook και έχει ως εξής:

«Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..»

Σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη, τα ανωτέρω γεγονότα είναι «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψη μου, καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα».

Ο ενάγων υποστηρίζει πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, αναφέρει πως ήταν δηλωμένη στο όνομα του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο το οποίο «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Χαμός» στη Βουλή με Πολάκη-Γεωργιάδη: «Κουνήθηκε το Playmobil – Είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «εμπρηστική» απάντηση Πολάκη για την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμηση (pic)