• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

    • NewsRoom
    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Ολοκληρώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μετά την ανάρτηση που άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, κατά την οποία ο βουλευτής Χανίων στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστικούς, τις διοικήσεις των τραπεζών αλλά και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

    Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, με διευρυμένη σύνθεση, συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, επί 2,5 ώρες, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Το πειθαρχικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα, αν και θεωρείται δύσκολο κάτι τέτοιο να ξεκινήσει σήμερα.

    Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση του Πολάκη προκάλεσε οργή καθώς λίγο πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών ο βουλευτής Χανίων εμφανίζεται με προσωπική ατζέντα, η οποία είναι κόντρα στη γραμμή που επιχειρεί να εμφανίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε δεν πέρασε απαρατήρητο πως η αντίδραση του «αψύ Κρητικού» ήρθε ως «απάντηση» στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα την ίδια ημέρα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και μάλιστα στα όσα ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος είχε υποστηρίξει για την ερμηνεία της φράσης «τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».

    Η κίνηση Πολάκη έχει επίσης προκαλέσει αναστάτωση, καθώς θολώνει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιαστεί ως ένα κόμμα «προστάτης» της Δημοκρατίας και των Θεσμών, προκειμένου να προσεγγίσει κεντρώους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

    Από την άλλη, η αντίδραση σημαντικής μερίδας της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στάθηκε στο πλευρό του ακραίου Παύλου Πολάκη, προκαλεί προβληματισμό στο κόμμα. Ήδη μάλιστα, αρκετοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δηλώσει πως δεν επιθυμούν την διαγραφή του βουλευτή.

    Πάντως, και μια απόφαση για τη μη διαγραφή του Παύλου Πολάκη θα αποδυναμώσει την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν την τελική μάχη για τις εκλογές.

    Διαβάστε επίσης

    Τσίπρας για Πολάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει ούτε να γκρεμίσει ούτε να εκδικηθεί»

    Οικονόμου: Στο σώμα του κ. Πολάκη υπάρχει το πνεύμα του κ. Τσίπρα

    Η ουσία πίσω από την ανάρτηση Πολάκη



    ΣΧΟΛΙΑ