• Πολιτική

  ΣΥΡΙΖΑ: «Το κόμμα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» – Επιστολή Δραγασάκη λίγο πριν την Κεντρική Επιτροπή

  • NewsRoom

  Γιάννης Δραγασάκης


  Βαθαίνει το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο καθώς στο προσκήνιο έρχεται μία επιστολή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

  Δύο ημέρες πριν από την σύγκληση της ΚΕ οι διαγραφές των «4» της Ομπρέλας δεσπόζουν, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης. «κουνά μαντήλι», ενώ την ίδια στιγμή, στελέχη από τον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του νέου προέδρου – ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης που πρωταγωνιστεί στον εσωκομματικό εμφύλιο στα social media – προειδοποιούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «τους χάνει» από Δευτέρα, αν δεν υλοποιήσει την απόφασή του για διαγραφές.

  Τώρα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δραγασάκης, στην επιστολή την οποία δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα απευθύνοντας έκκληση για εκεχειρία και προτείνοντας οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Σημειώνεται πως η επιστολή απευθύνεται σε Στέφανο Κασσελάκη, τους υπολοίπους υποψηφίους προέδρους, δηλαδή την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νίκο Παππά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Στέφανο Τζουμάκα, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

  Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του που έχει ημερομηνία 8 Νοεμβρίου, πως «το κόμμα κηρύσσεται σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”» και ζητά να συσταθεί ολιγομελές, άτυπο κέντρο ευθύνης- αντιπροσωπευτικό της σύνθεσης του κόμματος- που εποπτεύει την αυστηρή τήρηση των οποίων μέτρων συμφωνηθούν.

  Επισημαίνει επίσης σε σχέση με τις εκλογές πως το αποτέλεσμα των διαδικασιών δεν μπορεί να αμφισβητείται και ζητεί την απόσυρση των διαγραφών που έχουν ανακοινωθεί.

  Διαβάστε επίσης

  Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς και γέφυρα με Σοσιαλιστές και Πράσινους

  Χάρης Δούκας: Συναντήσεις με Κικίλια και Πατούλη

  Κασσελάκης για μεταναστευτικό: Να αναζητήσουμε τρόπο για να μην επιβαρύνεται η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής  ΣΧΟΛΙΑ