• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΠΓ – Προτάθηκε ο Σωκράτης Φάμελος για πρόεδρος της ΚΟ

    • NewsRoom
    Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως είχε προαναγγελθεί νωρίτερα.

    Το κύριο θέμα της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέας ηγεσίας ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή, αλλά και οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λίγο πριν- τις 2 μμ και θα συνεχιστεί έως ότου αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου.

    Οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για γραμματείς της ΚΟ, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις των μελών της Γραμματείας.

    Για τη θέση της γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτάθηκε την Θεοδώρα Τζάκρη.

    Tην εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρότεινε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

    Σύμφωνα με το skai.gr, στην ίδια πρόταση, η γραμματέας του κόμματος ορίζει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου και το διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, ώστε να ακολουθήσει η εκλογή του νέου προέδρου.

    Νωρίτερα, προτάθηκε ομόφωνα για πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φαίνεται να απολαμβάνει της αποδοχής απ’ όλες τις συνιστώσες.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τις αυξημένες τιμές

    Παύλος Μαρινάκης: Στην Ελλάδα του 2023 δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει κανένας πίσω

    Σοφία Σακοράφα: Αποχωρεί από το ΜέΡΑ25



    ΣΧΟΛΙΑ