• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ εντείνουν την πίεση στη κυβέρνηση για υποκλοπές και ακρίβεια – Σε προεκλογικούς ρυθμούς Τσίπρας-Ανδρουλάκης

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ)

    Αλέξης Τσίπρας – Νίκος Ανδρουλάκης


    Με στόχο να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση στα σχοινιά του πολιτικού ρινγκ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εντείνουν καθημερινά την πίεση με φόντο τις υποκλοπές και την ακρίβεια.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στους υψηλούς τόνους φορτίζοντας ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα και προκαλεί καθημερινά τον Πρωθυπουργό για να προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση που έχει καταθέσει για τρίτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει να κρύβει την ενοχή του και να κρύβεται. Περιμένουμε την Παρασκευή να έρθει και να απαντήσει – ως οφείλει σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία – στα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας» είπε σε νέα δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στις Σέρρες.

    Συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για συνέπειες της ακρίβειας και σε δηλώσεις του επιτέθηκε στη Κυβέρνηση.

    «Σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρεθεί κανείς, αντιμετωπίζει την ίδια ανασφάλεια, την ίδια απόγνωση από τους πολίτες, από τους ανθρώπους της αγοράς που στενάζουν απέναντι σε αυτό το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας. Και δυστυχώς, δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, διότι η κυβερνητική πολιτική θέλει να συνεχίζεται αυτή η λεηλασία, προκειμένου να στηρίζονται κάποιοι λίγοι και ισχυροί. Το δόγμα της κυβέρνησης είναι να τα παίρνει από την μία τσέπη μέσω του ΦΠΑ από τους καταναλωτές και να τα δίνει στην τσέπη των καρτέλ μέσω των επιδοτήσεων«.

    Από τη φαρέτρα του βγήκαν και βέλη για τις υποκλοπές. «Η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα και στον ζόφο των αποκαλύψεων, των άρρωστων αποκαλύψεων που αφορούν τις παρακολουθήσεις. Δεν με απασχολεί καθόλου να βρω σήμερα να δώσω απαντήσεις στο χθεσινό παραλήρημα ενός πανικόβλητου και ένοχου πολιτικού. Αυτό που με απασχολεί είναι πώς θα δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Στα προβλήματα των πολιτών, που επαναλαμβάνω, βυθίζονται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα. Και πιστεύω ότι απαντήσεις υπάρχουν. Υπάρχει εναλλακτική για να σταθεί όρθια η κοινωνία».

    Στο ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει διαφορετική στάση βαδίζοντας σε θεσμικό διάδρομο.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε, την ανάγκη θεσμικής προσήλωσης, καθώς «αν υπάρχει μια απάντηση απέναντι στην Κυβέρνηση η οποία αρνείται τα πάντα και συγκαλύπτει τα πάντα, αυτή είναι η ισχυρή και αμερόληπτη Δικαιοσύνη που πρέπει επιτέλους να κάνει τη δουλειά της. Όλα τα κρίσιμα πρόσωπα πρέπει να έρθουν και να εξετασθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Έτσι θα αποδειχθεί ότι η Δημοκρατία και οι πολίτες είμαστε πιο ισχυροί και από τα πιο δυνατά συμφέροντα».

    Με εμφανή τη διάθεση να χαράξουν ευδιάκριτες γραμμές από το ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισκέφτηκε την αγορά της Καλλιθέας.

    Μετά το πέρας της περιοδείας του στην αγορά της Καλλιθέας, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

    «Η ακρίβεια έχει κάνει την αγοραστική δύναμη του Έλληνα να καταρρεύσει. Και αντί να έχουμε πολιτικές επιλογές με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, με πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τις περιοχές της χώρας που περνούν ήδη έναν βαρύ χειμώνα, η κυβέρνηση συνεχίζει να χαϊδεύει τις τράπεζες και, βέβαια, να επιδοτεί τα υπερκέρδη των μεγάλων παραγωγών ενέργειας. Αυτές οι πολιτικές επιλογές είναι επιλογές για τους λίγους εις βάρος των πολλών. Και πρέπει, γρήγορα, η κυβέρνηση αυτή να αλλάξει στρατηγική. Και όσο γίνεται, εμείς, με τον λόγο της αλήθειας και του ρεαλισμού, να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ένας δρόμος μακριά από τον λαϊκισμό, αλλά μακριά και από τον ελιτισμό που καταδικάζει σήμερα τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους Έλληνες».

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Ρώμη ο Νίκος Δένδιας – Συνομιλίες με τον νέο Ιταλό ΥΠΕΞ

    Ερντογάν «αδειάζει» Σοϊλού: Ευχαριστεί Ελλάδα και ΗΠΑ για την συμπαράσταση μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη



    ΣΧΟΛΙΑ