• Top Stories

    ΣΥΡΙΖΑ για Φιντέλ Κάστρο: “Το άστρο του θα λάμπει για πάντα”

    • NewsRoom
    φιντελ καστρο


    Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη και απέραντο σεβασμό τον ηγέτη της Κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο και απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον Κουβανικό λαό και το ΚΚ Κούβας”.

    Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι “με τη δράση του, ο Φιντέλ Κάστρο συμπύκνωσε τη θέληση του Κουβανικού λαού για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, για μια ελεύθερη πατρίδα, για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Φιντέλ Κάστρο αγωνίστηκε για τις αξίες αυτές, εμπνέοντας με το παράδειγμά του όχι μόνο τον Κουβανικό λαό, αλλά τους λαούς ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής, και τελικά τους λαούς του κόσμου, στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

    Αψηφώντας υπέρτερες δυνάμεις που δυνάστευαν τη χώρα του για δεκαετίες, ο Φιντέλ Κάστρο δίδαξε τι πάει να πει αξιοπρέπεια, αγώνας, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, κουράγιο και πίστη στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

    Οι αγώνες του αποτελούν τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

    Το άστρο του Φιντέλ Κάστρο θα λάμπει για πάντα”.

    Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Φιντέλ Κάστρο

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Σάββατο (26 Νοεμβρίου) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δύο αναρτήσεις στους λογαριασμούς του στο Twitter και το Facebook, αποχαιρέτησε τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας.

    Το tweet του κ. Τσίπρα:

    Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook:

    “Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, έγραφε η συγχαρητήρια επιστολή που είχα δεχθεί από τον ιστορικό ηγέτη της παγκόσμιας αριστεράς, τον Φιντέλ Κάστρο. Ο ίδιος υπήρξε εγγυητής της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας του λαού του, ενώ έθεσε τις βάσεις για την περιφερειακή συνεργασία στη Λατινική Αμερική. Η γενιά που φεύγει μας κληροδοτεί μια τεράστια ιστορική, συμβολική και πολιτική παρακαταθήκη, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε σε συνθήκες εξόχως δύσκολες, με την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού να έχει επέλθει, αλλά το όραμα του σοσιαλισμού να μην έχει βρει ακόμη την νέα άρθρωσή του. Γι’αυτό και όπως λέει ο Φιντέλ, όσοι αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη, πρέπει να αναλύουν και να εφαρμόζουν με προσοχή κάθε πολιτική απόφαση.

    Αντίο κομαντάντε. Ως την παντοτινή νίκη των λαών!”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Α. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Πρωταρχικός στόχος η ανάπτυξη της πόλης (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στα “κόκκινα δάνεια” – Τι αλλαγές φέρνει η Τρόικα στο νόμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαρωτικές αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα – Ποια καταργούνται και πού θα πέσει “ψαλίδι”



    ΣΧΟΛΙΑ