• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος του κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων (upd)

    • NewsRoom
    O κ. Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

    O κ. Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


    Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα είναι τελικά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, με την Πολιτική Γραμματεία να επιλέγει τον πρώην βουλευτή Βορείου Τομέα έναντι του Νίκου Φίλη, ο οποίος είχε προταθεί από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

    Τα μέλη του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν στον κ. Ζαχαριάδη με ψήφους 17 έναντι 15  για τον Νίκο Φίλη και 8 λευκά.

    Νωρίτερα, η Πολιτική Γραμματεία έβαλε οριστικό τέλος στις συζητήσεις για την πιθανή υποψηφιότητα του πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων

    Υπενθυμίζεται πως ο πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού είχε ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα ως υποψήφιος για τον  Δήμο Αθηναίων πριν τις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο μετά από αυτές ο ίδιος ο Νίκος Παππάς είχε εκφράσει αμφιβολίες για το κόμμα.

    Το όνομα του επανήλθε το τελευταίο διάστημα, μετά την αδυναμία εύρεσης κοινής αποδοχής υποψηφίου μεταξύ των διαφόρων παρατάξεων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση τριμελούς επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Παππά, στο πλαίσιο των διεργασιών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έγινε σε καλό κλίμα. Ωστόσο, η Πολιτική Γραμματεία έβαλε σήμερα τέλος σε κάθε συζήτηση, καθώς η πρόταση καταψηφίστηκε με 25 κατά και 14 υπέρ.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Ο Δημήτρης Πτωχός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

    Συμπόρευση Βουλγαράκη με Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων

    Έλληνες του Εξωτερικού: Δημιουργία νέας ειδικής ενότητας στο gov.gr

     



    ΣΧΟΛΙΑ