• Πολιτική

    Συντροφιά με τον Κωνσταντίνο, έναν 26χρονο ΑμεΑ, ο Μητσοτάκης σήμερα

    • NewsRoom
    Συντροφιά με τον Κωνσταντίνο, έναν 26χρονο ΑμεΑ, ο Μητσοτάκης σήμερα

    Κωνσταντίνος-Κυριάκος Μητσοτάκης


    Όσοι βρέθηκαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπόρεσαν να μην προσέξουν μια νέα παρουσία στην ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ήταν ο 26χρονος Κωνσταντίνος, άτομο με ειδικές ανάγκες, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, επελέγη να συνοδεύσει και να βοηθήσει τον πρωθυπουργό σε όλες του τις δραστηριότητες την Παρασκευή, από τη συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν, μέχρι την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    Την παρουσία του 26χρονου, που εντάσσεται στο πλαίσιο του duoday, μιας Γαλλικής πρωτοβουλίας για την ομαλή ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας, ανέδειξε με ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

    «Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους μας στο γραφείο. Ο Κωνσταντίνος, ένας 26χρονος απόλυτα λειτουργικός νέος ΑΜΕΑ, συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις δραστηριότητές του.

    Μαζί συνάντησαν τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών νωρίς το πρωί, μαζί παρακολούθησαν την παρουσίαση της νέας ψηφιακής υπηρεσίας γνησίου της υπογραφής από τον Κυριάκο Πιερρακάκη –λειτουργική από σήμερα στη διεύθυνση docs.gov.gr– και μαζί θα επισκεφθούν σε λίγο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την τακτική μηνιαία ενημέρωσή της από τον Πρωθυπουργό.

    Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο του duoday, μιας γαλλικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο την ομαλή ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας.

    Η duoday έρχεται, λοιπόν, και στην Ελλάδα για να μας ευαισθητοποιήσει και να μας κινητοποιήσει για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Ήδη η κυβέρνηση έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Ο ΟΑΕΔ έχει στηρίξει με επιδοτήσεις την πρόσληψη από επιχειρήσεις 1.616 συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα άτομα με αναπηρία. Ενώ και το υπουργείο Εργασίας προχώρησε μετά από 6 χρόνια καθυστερήσεων στην προκήρυξη 2.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο ειδικά για αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης σε Λε Ντριάν: Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο η σχέση Ελλάδας-Γαλλίας

    Πλεύρης: Κυλιομένο πέντε τμημάτων στην εργασία – Νέο ωράριο για το λιανεμπόριο



    ΣΧΟΛΙΑ